fbpx

Unije, eden zadnjih jadranskih otoških rajev

Novice

Na otoku so ostali redki domačini,

Mnogi so hiše prodali, večinoma Ljubljančanom in Kranjčanom, drugi pa so se usmerili v turizem.

Skoraj poln je bil otok, ko je bil velik cerkveni praznik in so na Unije prišli skoraj vsi lastniki počitniških hišic, “vikendaši”. Tudi znani slovenski, včasih smo mu rekli jugoslovanski, igralec Radko Polič – Rac je prišel, pa so ga zaskrbljeni otočani pogledovali izpod čela. “Le kaj je z njim?” se je vpraševala soseda in povedala, da je bil sicer dokaj glasni Rac tokrat nekam nenavadno tih. In so ugotovili, da so tu že leta in da tudi “Raceva” nemirna kri ne more nenehno vreti…

Niko::trv

Plaže? verjetno kamnite. Sam otok je kar precej gol. Tja se da priti z lastnim manjšim letalom (travnato vzletišče/letališče) sicer pa z ladjo, gre vsak dan dvakrat z Malega Lošinja (Lošinjska plovidba – imajo svojo spletno stran) Otok je poraščen predvsem s travo, sence je zato bolj malo. Morda je sosednji Susak celo boljša izbira, vendar ne en ne drug ne premoreta kaj dosti življenja, zato zna biti za marsikoga teden dni tam kar naporen.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.