fbpx

Unije, eden zadnjih jadranskih otoških rajev

Novice

Na otoku so ostali redki domačini,

Mnogi so hiše prodali, večinoma Ljubljančanom in Kranjčanom, drugi pa so se usmerili v turizem.

Skoraj poln je bil otok, ko je bil velik cerkveni praznik in so na Unije prišli skoraj vsi lastniki počitniških hišic, “vikendaši”. Tudi znani slovenski, včasih smo mu rekli jugoslovanski, igralec Radko Polič – Rac je prišel, pa so ga zaskrbljeni otočani pogledovali izpod čela. “Le kaj je z njim?” se je vpraševala soseda in povedala, da je bil sicer dokaj glasni Rac tokrat nekam nenavadno tih. In so ugotovili, da so tu že leta in da tudi “Raceva” nemirna kri ne more nenehno vreti…

Niko::trv

Plaže? verjetno kamnite. Sam otok je kar precej gol. Tja se da priti z lastnim manjšim letalom (travnato vzletišče/letališče) sicer pa z ladjo, gre vsak dan dvakrat z Malega Lošinja (Lošinjska plovidba – imajo svojo spletno stran) Otok je poraščen predvsem s travo, sence je zato bolj malo. Morda je sosednji Susak celo boljša izbira, vendar ne en ne drug ne premoreta kaj dosti življenja, zato zna biti za marsikoga teden dni tam kar naporen.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!