fbpx

Unije, eden zadnjih jadranskih otoških rajev

Novice

Na otoku so ostali redki domačini,

Mnogi so hiše prodali, večinoma Ljubljančanom in Kranjčanom, drugi pa so se usmerili v turizem.

Skoraj poln je bil otok, ko je bil velik cerkveni praznik in so na Unije prišli skoraj vsi lastniki počitniških hišic, “vikendaši”. Tudi znani slovenski, včasih smo mu rekli jugoslovanski, igralec Radko Polič – Rac je prišel, pa so ga zaskrbljeni otočani pogledovali izpod čela. “Le kaj je z njim?” se je vpraševala soseda in povedala, da je bil sicer dokaj glasni Rac tokrat nekam nenavadno tih. In so ugotovili, da so tu že leta in da tudi “Raceva” nemirna kri ne more nenehno vreti…

Niko::trv

Plaže? verjetno kamnite. Sam otok je kar precej gol. Tja se da priti z lastnim manjšim letalom (travnato vzletišče/letališče) sicer pa z ladjo, gre vsak dan dvakrat z Malega Lošinja (Lošinjska plovidba – imajo svojo spletno stran) Otok je poraščen predvsem s travo, sence je zato bolj malo. Morda je sosednji Susak celo boljša izbira, vendar ne en ne drug ne premoreta kaj dosti življenja, zato zna biti za marsikoga teden dni tam kar naporen.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.