Hišice na drevesu

Hišice na drevesu

Namesto delovanja proti naravi, nekateri arhitekti ustvarjajo skupaj z njo. Dreves iz gradbišč niso posekali in umaknili, temveč so jih vključili v samo gradnjo.

# Čajna hiša

Čajna hiša v Šanghaju je narejena s pomočjo ohranjenih delov strehe podrtega skladišča. Tam rastoče drevo so vključili v gradnjo ljubkega trikotnega balkona.

damjan::trv: “Zadnjih 6 let potujem predvsem na sever (1XSkandinavija, 2X Škotska, 2XIslandija, 2X Grenlandija)
Razlog? Spoznavanje neokrnjene narave; spoznavanje ljudi, tako popotnikov kot domačinov; spoznavanje kulture tega dela sveta; spoznavanje življenja vikingov; tam lahko prisluhneš zvokom tišine; kiti in ptice; svetloba severa je prav tako dober razlog; občutek, da si morda zares na koncu sveta, da greš tja, kamor množice ne zahajajo, …”

tree-inside-house

# Hiša Vogue

Drevo z imenom “Bethany” je središče doma v Riu de Janeiru, ki raste skozi 3 m široko luknjo v stropu dnevne sobe. Arhitekt Alessandro Sartore je drugo drevo postavil v garažo in poskušal obdržati čim več narave v prostoru.

tree-inside-2

# Urbana drevesna hiša

Nemško podjetje Baumraum je urbano drevesno hišo zasnovalo na dobrih 600 m2 in sledilo mestnim omejitvam.

urban-tree-house

# Restavracija Kook

Mohamed Keilani in Luca Gasparini sta restavracijo v Rimu zgradila okoli oljke, simbola mediteranske tradicije, postavljene v stekleno kletko z dodatkom toplega lesa.

tree-inside-house3

# Okrogla steklena hiša

Moderno drevesno hišo je med nasadom jelk postavil arhitekturni biro iz Kazakhstana.

glass-house-tree

Preberi tudi: Miti in legende Irske

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

zastava

Lana je del ustvarjanja zgodbe Potovanja.Over.Net od leta 2015. Rada odkriva nove kotičke in spoznava različne ljudi na svoji poti. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.