fbpx

Uroš Fakuč, chef: družina, ljubezen in svoboda

D.ecembrska, Pogovori

Uroš Fakuč, lastnik in kuharski mojster v restavraciji Dam, po novem tudi hotelir pravi: “Drug drugemu darilo meni pomeni to, da smo drug drugemu največja dragocenost ali darilo. Žal pa včasih na to pozabimo. Prazniki so namenjeni tudi temu, da se na to spomnimo.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Najbolj mi je ostal v spominu Dedek Mraz, ker mi je prinesel prve smučarske hlač.

Imate radi presenečenja (in zakaj)?

Ja, zelo rad imam presenečenja, zlasti tista drobna, nepričakovana, ko ti neka malenkost v trenutku polepša dan ali privabi nasmeh na obraz.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje je zame znak izkazovanja naklonjenosti. Sam raje obdarujem, ker uživam v tem, ko vidim, da nekoga moje darilo resnično razveseli. 

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Moj najljubši praznik je moj rojstni dan in če se le da, si na ta dan vzamem prosto in ga preživim z mojo družino.

Kako ponavadi izročite darilo?

Darilo vedno izročam zavito, saj tudi s tem, ko poskrbimo za zavijanje darila, obdarjencu/ki sporočamo, da nam je mar zanj/zanjo. Nisem pa ravno oseba, ki bi pisala posvetila. To raje osebno povem.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Zame osebno so gotovo najpomembnejše vrednote družina, ljubezen in svoboda. Če pa bi jih moral podarjati, bi podarjal zlasti poštenje in potrpežljivost, ker se mi zdi, da tega v družbi najbolj primanjkuje.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

To bi bilo gotovo zelo dolgo potovanje okoli sveta z mojo družino.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ja, naredim, ker se mi zdi pomembno, da vidim, kaj je bilo v nekem letu dobrega ali dobro narejenega in da si postavim cilje za prihodnje leto.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.
 • Iza Sia Login: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  V tem trenutku bi bila najbolj srečna če bi bili vsi ljudje sposobni aboslutne resnice glede trenutne svetovne situacije (tako mediji, strokovnjaki, politiki, poslovneži in ostali Zemjani) in bi s skupnimi močmi soustvarjali realnost in prihodnost.