fbpx

Uroš Fakuč, chef: družina, ljubezen in svoboda

Decembrska, Pogovori

Uroš Fakuč, lastnik in kuharski mojster v restavraciji Dam, po novem tudi hotelir pravi: “Drug drugemu darilo meni pomeni to, da smo drug drugemu največja dragocenost ali darilo. Žal pa včasih na to pozabimo. Prazniki so namenjeni tudi temu, da se na to spomnimo.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Najbolj mi je ostal v spominu Dedek Mraz, ker mi je prinesel prve smučarske hlač.

Imate radi presenečenja (in zakaj)?

Ja, zelo rad imam presenečenja, zlasti tista drobna, nepričakovana, ko ti neka malenkost v trenutku polepša dan ali privabi nasmeh na obraz.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje je zame znak izkazovanja naklonjenosti. Sam raje obdarujem, ker uživam v tem, ko vidim, da nekoga moje darilo resnično razveseli. 

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Moj najljubši praznik je moj rojstni dan in če se le da, si na ta dan vzamem prosto in ga preživim z mojo družino.

Kako ponavadi izročite darilo?

Darilo vedno izročam zavito, saj tudi s tem, ko poskrbimo za zavijanje darila, obdarjencu/ki sporočamo, da nam je mar zanj/zanjo. Nisem pa ravno oseba, ki bi pisala posvetila. To raje osebno povem.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Zame osebno so gotovo najpomembnejše vrednote družina, ljubezen in svoboda. Če pa bi jih moral podarjati, bi podarjal zlasti poštenje in potrpežljivost, ker se mi zdi, da tega v družbi najbolj primanjkuje.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

To bi bilo gotovo zelo dolgo potovanje okoli sveta z mojo družino.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ja, naredim, ker se mi zdi pomembno, da vidim, kaj je bilo v nekem letu dobrega ali dobro narejenega in da si postavim cilje za prihodnje leto.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.