fbpx

Uroš Fakuč, chef: družina, ljubezen in svoboda

D.ecembrska, Pogovori

Uroš Fakuč, lastnik in kuharski mojster v restavraciji Dam, po novem tudi hotelir pravi: “Drug drugemu darilo meni pomeni to, da smo drug drugemu največja dragocenost ali darilo. Žal pa včasih na to pozabimo. Prazniki so namenjeni tudi temu, da se na to spomnimo.

Kateri dobri mož vas je prvi obiskoval in vam najbolj o stal v spominu?

Najbolj mi je ostal v spominu Dedek Mraz, ker mi je prinesel prve smučarske hlač.

Imate radi presenečenja (in zakaj)?

Ja, zelo rad imam presenečenja, zlasti tista drobna, nepričakovana, ko ti neka malenkost v trenutku polepša dan ali privabi nasmeh na obraz.

Kaj vam pomeni obdarovanje?

Obdarovanje je zame znak izkazovanja naklonjenosti. Sam raje obdarujem, ker uživam v tem, ko vidim, da nekoga moje darilo resnično razveseli. 

Kateri je vaš najljubši praznik in kako ga najraje preživite?

Moj najljubši praznik je moj rojstni dan in če se le da, si na ta dan vzamem prosto in ga preživim z mojo družino.

Kako ponavadi izročite darilo?

Darilo vedno izročam zavito, saj tudi s tem, ko poskrbimo za zavijanje darila, obdarjencu/ki sporočamo, da nam je mar zanj/zanjo. Nisem pa ravno oseba, ki bi pisala posvetila. To raje osebno povem.

Če bi lahko podarjali vrednote, katere bi najpogosteje izbrali?

Zame osebno so gotovo najpomembnejše vrednote družina, ljubezen in svoboda. Če pa bi jih moral podarjati, bi podarjal zlasti poštenje in potrpežljivost, ker se mi zdi, da tega v družbi najbolj primanjkuje.

Če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo?

To bi bilo gotovo zelo dolgo potovanje okoli sveta z mojo družino.

Ali ob koncu leta naredite pregled ali kot rečemo – letno bilanco?

Ja, naredim, ker se mi zdi pomembno, da vidim, kaj je bilo v nekem letu dobrega ali dobro narejenega in da si postavim cilje za prihodnje leto.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.
 • Nataša Briški, Tina Cipot in Iza Sia Login iz rubrike #ustavise
  V preteklih letih smo imeli slogane ... in pomisli nase, in premagaj strah, in povej, in prisluhni ... In ker danes še posebej spoznavamo, da smo #drugdrugemudarilo, združujemo izjemne posameznike in delimo njihove zapise preteklih let.