fbpx

Speak Up! – bodi sprememba

Novice

Festivalna dvorana bo 12. februarja gostila letošnji dogodek Speak Up!, ki ga že šesto leto zapored organizira Zavod Ypsilon, tretje leto pa ga podpira Lidl Slovenija in letos tudi Založba Chiara. Letošnja iztočnica je vodilo ‘Bodi sprememba’, ki nosi motivacijski naboj kreiranja novega, boljšega, drugačnega.

Dogodek je namenjen vsem, ki se zavedajo, kako pomembno je gojiti dobre ideje, ki narekujejo tok sprememb, in z njimi navdihovati tudi druge. Tudi letos boste imeli priložnost na dogodku slišati več odličnih govorcev, zanesenjakov in podjetnikov. Tistih, ki zagnano uresničujejo svoje potenciale in spreminjajo svet.

Mnogo je citatov, ki vključujejo besedo sprememba. Gotovo se vam jih prav zdaj, ko smo vas spomnili nanje, tistih nekaj najodmevnejših, kot so: ‘spremeni sebe, spremenil boš svet’, ‘mala dobra dejanja so koraki velikih sprememb’ ali ‘edina stalnica so spremembe’, podi v ozadju zavesti. A dejanskost je čudna reč – ne glede na modrosti velikih mož, nam vsem dostikrat zmanjka poguma in moči, da bi vdihnili s polnimi pljuči in zares postali sprememba. Rešitev za takšne zadrege je v resnici preprosta.

Na dogodku Speak Up! 2019 boste lahko prisluhnili tistim, ki so zbrali pogum, zapluli proti toku in uresničili svoje ideje in sebe. Z njihovimi besedami bodo vsi vaši premiki, ki spreminjajo, gotovo lažji!

Carl Honoré o upočasnjevanju

Letošnji gost iz tujine je markantni Carl Honoré, avtor svetovne knjižne uspešice In Praise of Slow (Hvalnica počasnosti) in idejni pobudnik gibanja ‘Slow Movement’, ki govori o upočasnitvi norega tempa na vseh področjih življenja. Predaval je na mnogih dogodkih, velikim mednarodnim podjetjem, strokovnjakom in laikom, od Microsofta, Nokie, Reutersa, do odmevnih TED konferenc. Njegove besede so spremenile, ali še bolje, upočasnile številne posameznike.

Navdihujoči slovenski govorci

Besedo bo prevzel Aljoša Bagola, ki ga malodane enačimo s pojmom kreativno oglaševanje. Ne tako nenavadno dejstvo, saj je partner in izvršni kreativni direktor agencije Pristop, dobitnik mnogih nagrad in priznanj za svoje delo, tako na domačih tleh, kot v tujini, hkrati pa najde čas za izvrstne kolumne in govorništvo. Njegovo delo v panogi, ki spremembe spremlja, narekuje in uresničuje, vas bo prevzelo s svojim drugačnim in navdihujočim vpogledom v širok nabor tematik.

Svoje izkušnje in zgodbo o tem, kako so postali sprememba, bodo z nami delili tudi naslednji govorci. Jernej Mirt, soustanovitelj in direktor startupa VIAR, ki je razvilo spletno platformo VIAR 360 za ustvarjanje vsebin v virtualni resničnosti, kasneje pa uspešno pivotiralo z razvojem REWO platforme za digitalizacijo znanja. Za leto 2017 je podjetje prejelo nagrado Slovenski start up leta. Njihove izdelke uporabljajo podjetja, kot so Disney, Microsoft, Samsung in Bosch, od ZDA do Nove Zelandije.

Svoje spreminjanje bo predstavila odgovorna urednica portala potovanja.over.net Anja Vogrič, soustvarjalka gibanja Ustavi se!, ki ve, kako pomembno je začeti in si upati.

Soustvarjalki Ustavi se! Anja Vogrič in Andreja Verovšek

Veterinarka Nuša Schumet bo povedala o svojem boju za spremembe v miselnosti ljudi, saj je že peto leto aktivna sila združenja, ki oskrbuje ulične živali in v revnih državah sterilizira potepuške živali ter uči o pomenu sterilizacije in odgovornem lastništvu živali.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vsaka sprememba je trdo delo, ki zahteva predanost korakov naprej. Zato bo letošnji Speak Up! donel od dobrih zgodb, ki kar čakajo na posameznike, tiste, ki jim je mar, ki želijo obirati sadove trdega dela, širiti obzorja novih znanj, veščin in izkušenj. Za vse vas, ki želite biti sprememba, spreminjati sebe in svet na bolje.

Vabljeni, da se srečamo 12. februarja ob 18. uri v Festivalni dvorani Ljubljana! Za dogodek, ki bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku, so karte po ceni 10€ že na voljo na Eventimu. Komaj čakamo, da se srečamo!

Če želite izvedeti več informacij o dogodku, nas lahko kadarkoli kontaktirate:


Sledite nam


RSS Ustavi se!