fbpx

Utrinki iz Tunizije

Potovanja

Tunizija. V tančice islama zavita dežela večnih barantanj in rumeno peščenih plaž. Med ugodnejšimi last minute destinacijami, ki so na voljo iz Slovenije, je tudi ta afriška država. V glavnem mestu Tunisu ste lahko že v manj kot dveh urah. V Tuniziji vas čakajo sonce, peščene plaže, zanimive tržnice in predvsem prijazni ljudje. Če vam […]

Tunizija. V tančice islama zavita dežela večnih barantanj in rumeno peščenih plaž. Med ugodnejšimi last minute destinacijami, ki so na voljo iz Slovenije, je tudi ta afriška država. V glavnem mestu Tunisu ste lahko že v manj kot dveh urah. V Tuniziji vas čakajo sonce, peščene plaže, zanimive tržnice in predvsem prijazni ljudje. Če vam arabščina dela težave, se lahko z domačini vedno pogovarjate še v francoščini, z veliko večino pa tudi v angleščini.

Za vstop v Tunizijo potrebujete veljaven slovenski potni list, seveda, če boste tam ostali manj kot 90 dni. Za vse, kar je dlje od tega, boste potrebovali vizo. Denar lahko menjate v hotelskih recepcijah, bankah in v menjalnicah. Električna napetost je 220 voltov. Voda iz vodovoda ni pitna. Na bazarjih obvezno barantajte in nikoli ne plačajte prvotne cene.

 

Kam?

Po navadi med last minute ponudbami zasledite dve možnosti za izbiranje kraja, kjer lahko preživite poceni dopust;  Hamamet ali Djerbo. Hamamet je znan turistični kraj, ki leži ob obali, od Tunisa pa je oddaljen dobro uro z avtobusom. Djerba je otok na južnem delu tunizijske obale. Iz obeh krajev so ponavadi organizirani izleti na vse možne konce Tunizije, tako ni treba  skrbeti, da ne boste videli kakšne znamenitosti.

Po čem slovi Djerba?
Otok Djerba slovi po prelepih idiličnih plažah in zanimivi arhitekturi, ki je posledica razgibane zgodovine. Poleg poležavanja na plažah in ogleda številnih mošej in drugih arhitekturnih znamenitosti, pa turisti na Djerbi izredno radi igrajo golf, srfajo ali tekmujejo z gokardi. Če ste pustolovec po duši invam dišijo izleti v neznano, se lahko odpravite na potep po Sahari, kjer boste spoznali  življenje nomadskih ljudstev.

Kaj si ogledati v Hamametu?
Hamamet slovi po dolgih peščenih plažah in po zelo obiskani, znani medini, zgrajeni med leti 1463 in 1474, ki se skriva znotraj trdnjave ob obali. Očarale vas bodo belo modre hišice, ustrežljivi in prijazni ljudje ter urejena okolica, polna prestižnih hotelov. Drugače je Hamamet zelo živahno mesto, polno diskotek, restavracij in trgovin s spominki. Na leto ga obišče 500.000 turistov in slovi kot dragulj tunizijskega turizma.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!