fbpx

V Kranju dobro v srcu mislimo

Aktualno, D.ecembrska

Izpostavljamo del žalostnih, a žal resničnih izpovedi ljudi, ki jim je sreča obrnila hrbet. Niso edini. Nešteto jih je. Ker V Kranju dobro v srcu mislimo, bomo na pobudo župana Kranja, v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj, Centrom za socialno delo Kranj, tremi osnovnimi šolami v Kranju ter z Društvom upokojencev Kranj, v mesecu decembru zbirali dobrodelna sredstva za izbrane ranljive družine in posameznike.

 »Odraščal sem samo z mamo. Očeta sem videl le enkrat v življenju. Z mamo sva se ves čas selila po najemniških stanovanjih. Zelo je bilo težko. Mama je imela zdravstvene težave. Sam sem v šoli popustil…  Sedaj bi rad dokončal srednjo šolo, za katero plačujem izpite in če bo le mogoče, bi se rad vpisal na fakulteto. Borim se svojimi strahovi, vendar verjamem, da mi bo uspelo.«

Želim si opraviti vozniški izpit

»Sem 22 let stara študentka, invalidka. Ob rojstvu so mi postavili diagnozo zatrdelosti sklepov (artrogripozo). Da lahko hodim, imam za to posebno izdelane opornice. Rada sem v »pogonu«. Četudi imam omejene možnosti, želim izkusiti življenje v polni meri in biti čim bolj samostojna. Z mamo, ki ima minimalen dohodek, komajda shajava. Z očetom nimam stikov. Želim si opraviti vozniški izpit, saj tako ne bom vsakič znova rabila prositi za prevoz sosede ali prijatelje, temveč se bom odpeljala sama. Odpeljala na terapije. Odpeljala na izlet. Odpeljala v neznano. In tega si srčno želim.«

Zaostajamo že s štirimi neporavnanimi položnicami

»Jaz spim z dvema otrokoma na kavču, mož spi na tleh na posteljnem vložku, osnovnošolski otrok pa ima manjšo sobico. Živimo pri mojih starših. Oba z možem sva ostala brez službe. V času, ko sva še oba imela službo, smo stanovanjski problem reševali s stanovanjskim hipotekarnim kreditom. Sedaj zaostajamo že s štirimi neporavnanimi položnicami. Skrbi me za otroke. Skrbi me za nas.«

To je le del žalostnih, a žal resničnih izpovedi ljudi, ki jim je sreča obrnila hrbet. Niso edini. Nešteto jih je.

»Boljše življenje lahko v Kranju ustvarimo skupaj, zato bomo veseli, če boste s svojim prispevkom pripomogli h kakovostnejšemu življenju izbranih družin in pripomogli k lepšemu jutri. Vrnimo jim upanje in dostojno življenje. V Kranju dobro v srcu mislimo in skupaj zmoremo«. je povedal župan, Matjaž Rakovec.

Kako lahko pomagam?

Humanitarna sredstva se lahko  s sklicem 00 500-21112019 donirajo  na TRR Društva prijateljev mladine Kranj.

SI56 6100 0000 5487 540 odprt pri Delavski hranilnici d.d. Ljubljana ali pa preko sms donacije na številko 1919 s ključnima besedama Kranj1 in Kranj5, kjer s poslanim sms-om donirate 1€ oziroma 5€. Na številko 1919 je možno glasovati  preko operaterjev Telekom, Telemach in A1.

V samem mestnem središču Kranja se bo 7., 14. in 21. decembra od 10. do 12. ure odvijalo tudi dobrodelno kuhanje, ter 27. decembra od 17.00 do 19.00, ko bo na dan županovega koncerta tudi uradna podelitev zbranih sredstev.

V Kranju dobro v srcu mislimo

Ker V Kranju dobro v srcu mislimo, bomo na pobudo župana Kranja, v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj, Centrom za socialno delo Kranj, tremi osnovnimi šolami v Kranju ter z Društvom upokojencev Kranj, v mesecu decembru zbirali dobrodelna sredstva za izbrane ranljive družine in posameznike.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.