fbpx

V Kranju dobro v srcu mislimo

Aktualno, Decembrska

Izpostavljamo del žalostnih, a žal resničnih izpovedi ljudi, ki jim je sreča obrnila hrbet. Niso edini. Nešteto jih je. Ker V Kranju dobro v srcu mislimo, bomo na pobudo župana Kranja, v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj, Centrom za socialno delo Kranj, tremi osnovnimi šolami v Kranju ter z Društvom upokojencev Kranj, v mesecu decembru zbirali dobrodelna sredstva za izbrane ranljive družine in posameznike.

 »Odraščal sem samo z mamo. Očeta sem videl le enkrat v življenju. Z mamo sva se ves čas selila po najemniških stanovanjih. Zelo je bilo težko. Mama je imela zdravstvene težave. Sam sem v šoli popustil…  Sedaj bi rad dokončal srednjo šolo, za katero plačujem izpite in če bo le mogoče, bi se rad vpisal na fakulteto. Borim se svojimi strahovi, vendar verjamem, da mi bo uspelo.«

Želim si opraviti vozniški izpit

»Sem 22 let stara študentka, invalidka. Ob rojstvu so mi postavili diagnozo zatrdelosti sklepov (artrogripozo). Da lahko hodim, imam za to posebno izdelane opornice. Rada sem v »pogonu«. Četudi imam omejene možnosti, želim izkusiti življenje v polni meri in biti čim bolj samostojna. Z mamo, ki ima minimalen dohodek, komajda shajava. Z očetom nimam stikov. Želim si opraviti vozniški izpit, saj tako ne bom vsakič znova rabila prositi za prevoz sosede ali prijatelje, temveč se bom odpeljala sama. Odpeljala na terapije. Odpeljala na izlet. Odpeljala v neznano. In tega si srčno želim.«

Zaostajamo že s štirimi neporavnanimi položnicami

»Jaz spim z dvema otrokoma na kavču, mož spi na tleh na posteljnem vložku, osnovnošolski otrok pa ima manjšo sobico. Živimo pri mojih starših. Oba z možem sva ostala brez službe. V času, ko sva še oba imela službo, smo stanovanjski problem reševali s stanovanjskim hipotekarnim kreditom. Sedaj zaostajamo že s štirimi neporavnanimi položnicami. Skrbi me za otroke. Skrbi me za nas.«

To je le del žalostnih, a žal resničnih izpovedi ljudi, ki jim je sreča obrnila hrbet. Niso edini. Nešteto jih je.

»Boljše življenje lahko v Kranju ustvarimo skupaj, zato bomo veseli, če boste s svojim prispevkom pripomogli h kakovostnejšemu življenju izbranih družin in pripomogli k lepšemu jutri. Vrnimo jim upanje in dostojno življenje. V Kranju dobro v srcu mislimo in skupaj zmoremo«. je povedal župan, Matjaž Rakovec.

Kako lahko pomagam?

Humanitarna sredstva se lahko  s sklicem 00 500-21112019 donirajo  na TRR Društva prijateljev mladine Kranj.

SI56 6100 0000 5487 540 odprt pri Delavski hranilnici d.d. Ljubljana ali pa preko sms donacije na številko 1919 s ključnima besedama Kranj1 in Kranj5, kjer s poslanim sms-om donirate 1€ oziroma 5€. Na številko 1919 je možno glasovati  preko operaterjev Telekom, Telemach in A1.

V samem mestnem središču Kranja se bo 7., 14. in 21. decembra od 10. do 12. ure odvijalo tudi dobrodelno kuhanje, ter 27. decembra od 17.00 do 19.00, ko bo na dan županovega koncerta tudi uradna podelitev zbranih sredstev.

V Kranju dobro v srcu mislimo

Ker V Kranju dobro v srcu mislimo, bomo na pobudo župana Kranja, v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj, Centrom za socialno delo Kranj, tremi osnovnimi šolami v Kranju ter z Društvom upokojencev Kranj, v mesecu decembru zbirali dobrodelna sredstva za izbrane ranljive družine in posameznike.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.