fbpx

V Ljubljano prihaja Jose Carreras!

Kultura, Novice, Zanimivosti

V prihodnjem letu v Ljubljano prihaja dogodek svetovnega formata. V Areno Stožice se po osmih letih še zadnjič v življenju vrača najlepši tenorski vokal vseh časov, eden in edini José Carreras.

Carreras je zaradi posebnega tenorskega vokala že v rosnih otroških letih veljal za genija opernega petja, polne dvorane obiskovalcev pa je očaral tudi v zasedbi Treh tenorjev, ko je z legendarnima Plácidom Domingom in Lucianom Pavarottijem klasično glasbo približal množicam po vsem svetu in tako pustil neizpodbiten pečat v svetu klasične glasbe.

Po dolgoletni karieri in hudi bolezni je napovedal svojo zadnjo, poslovilno turnejo, v sklopu katere bo obiskal tista občinstva in koncertne hale, na katere ima najlepše spomine.

”Zavedam se, da nimam več veliko časa za veliko svetovno turnejo, zato sem se odločil, da obiščem tiste koncertne hale, na katere imam najlepše spomine,” 


je ob napovedi svoje poslednje turneje napovedal Carreras.

”Poslednja turneja zajema nabor pesmi iz moje dolgoletne kariere, ki se me vsakič znova dotaknejo. V njih so čustva, je strast in ko jih pojem, čutim nekaj posebnega v svojem srcu. Imam to možnost, da občinstvu svoje posebne občutke pričaram skozi svoj glas. To bo najlepši nabor pesmi vseh časov, ki ga želim deliti tudi s slovenskim občinstvom.”

Neponovljiv privilegij, da v živo še poslednjič slišimo najlepši tenorski vokal vseh časov, bomo imeli 10. marca 2019 v Areni Stožice. V družbi več kot 50 članskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija se bo še zadnjič v življenju priklonil pred slovenskim občinstvom in jim pričaral čustveni gala spektakel, kot ga zna le on.

Na vseh prodajnih mestih Petrol in na spletni strani www.petrol-ticket.si vas do konca decembra čaka praznični popust, kjer si lahko svojo vstopnico zagotovite s 15 % popustom.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.