fbpx

V Ljubljano prihaja Jose Carreras!

Kultura, Novice, Zanimivosti

V prihodnjem letu v Ljubljano prihaja dogodek svetovnega formata. V Areno Stožice se po osmih letih še zadnjič v življenju vrača najlepši tenorski vokal vseh časov, eden in edini José Carreras.

Carreras je zaradi posebnega tenorskega vokala že v rosnih otroških letih veljal za genija opernega petja, polne dvorane obiskovalcev pa je očaral tudi v zasedbi Treh tenorjev, ko je z legendarnima Plácidom Domingom in Lucianom Pavarottijem klasično glasbo približal množicam po vsem svetu in tako pustil neizpodbiten pečat v svetu klasične glasbe.

Po dolgoletni karieri in hudi bolezni je napovedal svojo zadnjo, poslovilno turnejo, v sklopu katere bo obiskal tista občinstva in koncertne hale, na katere ima najlepše spomine.

”Zavedam se, da nimam več veliko časa za veliko svetovno turnejo, zato sem se odločil, da obiščem tiste koncertne hale, na katere imam najlepše spomine,” 


je ob napovedi svoje poslednje turneje napovedal Carreras.

”Poslednja turneja zajema nabor pesmi iz moje dolgoletne kariere, ki se me vsakič znova dotaknejo. V njih so čustva, je strast in ko jih pojem, čutim nekaj posebnega v svojem srcu. Imam to možnost, da občinstvu svoje posebne občutke pričaram skozi svoj glas. To bo najlepši nabor pesmi vseh časov, ki ga želim deliti tudi s slovenskim občinstvom.”

Neponovljiv privilegij, da v živo še poslednjič slišimo najlepši tenorski vokal vseh časov, bomo imeli 10. marca 2019 v Areni Stožice. V družbi več kot 50 članskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija se bo še zadnjič v življenju priklonil pred slovenskim občinstvom in jim pričaral čustveni gala spektakel, kot ga zna le on.

Na vseh prodajnih mestih Petrol in na spletni strani www.petrol-ticket.si vas do konca decembra čaka praznični popust, kjer si lahko svojo vstopnico zagotovite s 15 % popustom.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.