fbpx

V Ljubljano prihaja Jose Carreras!

Kultura, Novice, Zanimivosti

V prihodnjem letu v Ljubljano prihaja dogodek svetovnega formata. V Areno Stožice se po osmih letih še zadnjič v življenju vrača najlepši tenorski vokal vseh časov, eden in edini José Carreras.

Carreras je zaradi posebnega tenorskega vokala že v rosnih otroških letih veljal za genija opernega petja, polne dvorane obiskovalcev pa je očaral tudi v zasedbi Treh tenorjev, ko je z legendarnima Plácidom Domingom in Lucianom Pavarottijem klasično glasbo približal množicam po vsem svetu in tako pustil neizpodbiten pečat v svetu klasične glasbe.

Po dolgoletni karieri in hudi bolezni je napovedal svojo zadnjo, poslovilno turnejo, v sklopu katere bo obiskal tista občinstva in koncertne hale, na katere ima najlepše spomine.

”Zavedam se, da nimam več veliko časa za veliko svetovno turnejo, zato sem se odločil, da obiščem tiste koncertne hale, na katere imam najlepše spomine,” 


je ob napovedi svoje poslednje turneje napovedal Carreras.

”Poslednja turneja zajema nabor pesmi iz moje dolgoletne kariere, ki se me vsakič znova dotaknejo. V njih so čustva, je strast in ko jih pojem, čutim nekaj posebnega v svojem srcu. Imam to možnost, da občinstvu svoje posebne občutke pričaram skozi svoj glas. To bo najlepši nabor pesmi vseh časov, ki ga želim deliti tudi s slovenskim občinstvom.”

Neponovljiv privilegij, da v živo še poslednjič slišimo najlepši tenorski vokal vseh časov, bomo imeli 10. marca 2019 v Areni Stožice. V družbi več kot 50 članskega Simfoničnega orkestra RTV Slovenija se bo še zadnjič v življenju priklonil pred slovenskim občinstvom in jim pričaral čustveni gala spektakel, kot ga zna le on.

Na vseh prodajnih mestih Petrol in na spletni strani www.petrol-ticket.si vas do konca decembra čaka praznični popust, kjer si lahko svojo vstopnico zagotovite s 15 % popustom.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.