fbpx

V seznamu pisemc izberete svojega otroka in tako postanete njegov dobri mož

Aktualno, D.ecembrska

“Otroci socialne ogroženosti družin si vse bolj želijo zdravja za starše in sorojence, razumevanja staršev, toplih domov, sprejetosti v družbo – in prav ta sprejetost jih potiska tudi v materialne želje – biti enak vrstnikom,” pojasnjuje predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje Anita Ogulin.

Ker smo #drugdrugemudarilo obogatimo sebe tako, da osrečimo šibkejšega.

Tudi letos si lahko v seznamu pisemc izberete svojega otroka, ki je svojemu Dedku Mrazu ali Božičku zaupal želje.

Pisemca so pisali izključno otroci v stiski pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, prihajajo pa iz vseh koncev Slovenije. Otroci so vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri babici, drugi v rejniških družinah, nekateri žal v varnih hišah. Nekateri so huje bolni, drugi imajo bolne starše in skrbnike, vsem pa je skupna želja po pravljičnem decembru.

Trije sklopi pisemc

Vsa darilca, ki jih boste bralci podarili otrokom, bodo romala do njihovih staršev, skrbnikov, rejnikov, ki jih bodo postavili pod novoletno jelko ali božično drevo, kot to počnejo starši v bolje stoječih družinah. V naslednjem tednu bomo v sklopu projekta Decembrska. objavili še tri sklope pisemc.

Ko so se pogovarjali z otroki o decembrskih željah, skoraj niso naleteli na otroka, ki si ne bi želel toplih oblačil in obutve, pa kakšne sladkarije, pa kakšnega rekvizita, s katerim bi okrepil svoje močno področje. Pa vstopnice za gledališče, kino, bazen.

Na [email protected] rezervirajte, kateremu pismu želite biti dober mož

Ker gre za ranljivo skupino otrok, se imen otrok ne objavlja. Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval.

V izogib podvajanju daril, svoj namen ter številko otroka (Ž 1-47) pošljite elektronsko sporočilo na [email protected] in počakajte na odgovor oziroma potrditev.

TUKAJ so pretipkana pisma, med katerimi lahko izberete svojega otroka. Pri tem ne bodite strogi, če ima nekdo od otrok malce večjo željo. Tudi če gre za ranljivo skupino otrok, imajo ti prav tako prave otroške želje kot tisti, ki si jih lahko privoščijo. Kljub željam pa obdarujte po svoji lastni zmožnosti, vsako darilce bo zelo dobrodošlo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.