fbpx

V Dubaju bodo gradili 1000 metrov visoko stolpnico

Novice

Dubaj – Načrte za gradnjo najvišje stavbe na svetu, ki bo visoka kar en kilometer, so razkrili včeraj. Gradbeno podjetje Nkheel, ki je v Dubaju odgovorno za umetni otok v obliki palme, bo zgradilo najvišjo stavbo v središču mondenega letovišča. Stolp naj bi imel več kot 200 nadstropji, stal pa naj bi več milijard evrov, […]

Dubaj – Načrte za gradnjo najvišje stavbe na svetu, ki bo visoka kar en kilometer, so razkrili včeraj. Gradbeno podjetje Nkheel, ki je v Dubaju odgovorno za umetni otok v obliki palme, bo zgradilo najvišjo stavbo v središču mondenega letovišča.

Stolp naj bi imel več kot 200 nadstropji, stal pa naj bi več milijard evrov, so sporočili s podjetja.

Na umetnem otoku v obliki palme bo stala najvišja stavba na svetu.

Foto: Daily Mail

V več kot kilometru visokem stolpu Nakheel bo 150 liftov, za gradnjo pa bodo potrebovali 500.000 kubičnih metrov betona…. 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.