fbpx

V Dubaju bodo gradili 1000 metrov visoko stolpnico

Novice

Dubaj – Načrte za gradnjo najvišje stavbe na svetu, ki bo visoka kar en kilometer, so razkrili včeraj. Gradbeno podjetje Nkheel, ki je v Dubaju odgovorno za umetni otok v obliki palme, bo zgradilo najvišjo stavbo v središču mondenega letovišča. Stolp naj bi imel več kot 200 nadstropji, stal pa naj bi več milijard evrov, […]

Dubaj – Načrte za gradnjo najvišje stavbe na svetu, ki bo visoka kar en kilometer, so razkrili včeraj. Gradbeno podjetje Nkheel, ki je v Dubaju odgovorno za umetni otok v obliki palme, bo zgradilo najvišjo stavbo v središču mondenega letovišča.

Stolp naj bi imel več kot 200 nadstropji, stal pa naj bi več milijard evrov, so sporočili s podjetja.

Na umetnem otoku v obliki palme bo stala najvišja stavba na svetu.

Foto: Daily Mail

V več kot kilometru visokem stolpu Nakheel bo 150 liftov, za gradnjo pa bodo potrebovali 500.000 kubičnih metrov betona…. 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.