fbpx

V Dubaju bodo gradili 1000 metrov visoko stolpnico

Novice

Dubaj – Načrte za gradnjo najvišje stavbe na svetu, ki bo visoka kar en kilometer, so razkrili včeraj. Gradbeno podjetje Nkheel, ki je v Dubaju odgovorno za umetni otok v obliki palme, bo zgradilo najvišjo stavbo v središču mondenega letovišča. Stolp naj bi imel več kot 200 nadstropji, stal pa naj bi več milijard evrov, […]

Dubaj – Načrte za gradnjo najvišje stavbe na svetu, ki bo visoka kar en kilometer, so razkrili včeraj. Gradbeno podjetje Nkheel, ki je v Dubaju odgovorno za umetni otok v obliki palme, bo zgradilo najvišjo stavbo v središču mondenega letovišča.

Stolp naj bi imel več kot 200 nadstropji, stal pa naj bi več milijard evrov, so sporočili s podjetja.

Na umetnem otoku v obliki palme bo stala najvišja stavba na svetu.

Foto: Daily Mail

V več kot kilometru visokem stolpu Nakheel bo 150 liftov, za gradnjo pa bodo potrebovali 500.000 kubičnih metrov betona…. 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!