fbpx

V Egiptu odkrili potopljeno mesto

Novice

Znanstveniki so našli ostanke v bližini delte reke Nil, severovzhodno od Kaira Avstrijski arheologi so v Egiptu našli ostanke antičnega mesta, ki je bilo nekdaj prestolnica manj znane kulture Hyksos. Znanstveniki so našli ostanke v bližini delte reke Nil, severovzhodno od Kaira. Po njihovi oceni gre za mesto potopljeno Avaris, ki je regiji vladalo pred […]

Znanstveniki so našli ostanke v bližini delte reke Nil, severovzhodno od Kaira

Avstrijski arheologi so v Egiptu našli ostanke antičnega mesta, ki je bilo nekdaj prestolnica manj znane kulture Hyksos.

Znanstveniki so našli ostanke v bližini delte reke Nil, severovzhodno od Kaira. Po njihovi oceni gre za mesto potopljeno Avaris, ki je regiji vladalo pred približno 3600 leti. radarski posnetki kraja kažejo na popolno infrastrukturo s cestami, hišami in grobovi….


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!