fbpx

V Izraelu arheologi našli ostanke 2000 let stare sinagoge

Novice

V sinagogi morda pridigal tudi Jezus Arheologi so na obali Galilejskega jezera našli ostanke 2000 let stare sinagoge. Ostanki ene najstarejših doslej odkritih sinagog ležijo v kraju Migdal. Jeruzalem  – Arheologi so na obali Galilejskega jezera našli ostanke 2000 let stare sinagoge. Ostanki ene najstarejših doslej odkritih sinagog ležijo v kraju Migdal, kjer naj bi […]

V sinagogi morda pridigal tudi Jezus

Arheologi so na obali Galilejskega jezera našli ostanke 2000 let stare sinagoge. Ostanki ene najstarejših doslej odkritih sinagog ležijo v kraju Migdal.

Jeruzalem  – Arheologi so na obali Galilejskega jezera našli ostanke 2000 let stare sinagoge. Ostanki ene najstarejših doslej odkritih sinagog ležijo v kraju Migdal, kjer naj bi se po krščanskem verovanju rodila Marija Magdalena.

Kot je dejala vodja izkopavanj Dina Abshalom-Gorni, je mogoče, da je v sinagogi pridigal tudi Jezus, saj je bil Migdal pred 2000 leti pomembno judovsko mesto.

V osrednji dvorani sinagoge, ki meri 120 kvadratnih metrov, tla krasijo mozaiki, v njej pa so arheologi našli tudi kvadratni kamen z upodobitvijo menore…


Sledite nam


RSS Ustavi se!