fbpx

V mehiški prestolnici roza taksiji za ženske

Novice

Ciudad de Mexico – Prebivalci mehiške prestolnice Ciudad de Mexico so pred dnevi z začudenjem in radovednostjo sprejeli novost v tamkajšnjem javnem prevozu – 35 roza taksijev, ki jih vozijo taksistke in ki ustavljajo le ženskim strankam, poroča španska tiskovna agencije Efe. Roza taksiji bodo odslej krasili mehiško prestolnico.  Foto: AP “Ljudje na ulicah so […]

Ciudad de Mexico – Prebivalci mehiške prestolnice Ciudad de Mexico so pred dnevi z začudenjem in radovednostjo sprejeli novost v tamkajšnjem javnem prevozu – 35 roza taksijev, ki jih vozijo taksistke in ki ustavljajo le ženskim strankam, poroča španska tiskovna agencije Efe.

Roza taksiji bodo odslej krasili mehiško prestolnico.

 
Foto: AP

“Ljudje na ulicah so nas ustavljali in nam čestitali, ženske pa so nas spraševale, kako lahko zaprosijo za prevoz z enim od naših vozil,” je za Efe povedala ena izmed taksistk družbe Pink Taxis Lidia Hernandez.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.