fbpx

V Myanmaru odkrili pet arakanskih gozdnih želv, za katere se je dolgo časa domnevalo, da so izumrle

Novice

Bangkok – Za arakanske gozdne želve so včasih mislili, da so izumrle, saj so bile zaradi lova tako redke. Toda v oddaljenem gozdu v Myanmaru so jih ponovno našli in s tem odkritjem se je ponovno pojavilo upanje, da bo vrsta preživela. Za arakanske gozdne želve se je skoraj celo stoletje domnevalo, da so izumrle. […]

Bangkok – Za arakanske gozdne želve so včasih mislili, da so izumrle, saj so bile zaradi lova tako redke. Toda v oddaljenem gozdu v Myanmaru so jih ponovno našli in s tem odkritjem se je ponovno pojavilo upanje, da bo vrsta preživela.

Za arakanske gozdne želve se je skoraj celo stoletje domnevalo, da so izumrle.


Foto: AP

Raziskovalec Steven Platt in njegovo osebje iz newyorškega društva za ohranjanje divjih živali so namreč naleteli na pet teh želv. Sedaj smo pozabili na vse fizične težave potovanja, je dejal Platt, saj je skupina morala do tega območja priti po reki, v času, ko so se drugo za drugim vrstila deževja. Vmes pa so se morali boriti tudi proti pijavkam, ki bivajo v tej reki.

Platt in njegovi kolegi upajo, da vrsta gozdnih želv lahko preživi. Po celi Aziji divji lovci iztrebljajo želve, ker jih nelegalno preprodajajo, trdi Colin Poole, direktor programov ohranjanja divjih živali v Aziji. Zadovoljni in presenečeni smo, da je ta izredno redka vrsta še vedno živa. Sedaj moramo narediti vse kar lahko, da zaščitimo preostanek populacije, je še dodal Poole…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!