fbpx

V Myanmaru odkrili pet arakanskih gozdnih želv, za katere se je dolgo časa domnevalo, da so izumrle

Novice

Bangkok – Za arakanske gozdne želve so včasih mislili, da so izumrle, saj so bile zaradi lova tako redke. Toda v oddaljenem gozdu v Myanmaru so jih ponovno našli in s tem odkritjem se je ponovno pojavilo upanje, da bo vrsta preživela. Za arakanske gozdne želve se je skoraj celo stoletje domnevalo, da so izumrle. […]

Bangkok – Za arakanske gozdne želve so včasih mislili, da so izumrle, saj so bile zaradi lova tako redke. Toda v oddaljenem gozdu v Myanmaru so jih ponovno našli in s tem odkritjem se je ponovno pojavilo upanje, da bo vrsta preživela.

Za arakanske gozdne želve se je skoraj celo stoletje domnevalo, da so izumrle.


Foto: AP

Raziskovalec Steven Platt in njegovo osebje iz newyorškega društva za ohranjanje divjih živali so namreč naleteli na pet teh želv. Sedaj smo pozabili na vse fizične težave potovanja, je dejal Platt, saj je skupina morala do tega območja priti po reki, v času, ko so se drugo za drugim vrstila deževja. Vmes pa so se morali boriti tudi proti pijavkam, ki bivajo v tej reki.

Platt in njegovi kolegi upajo, da vrsta gozdnih želv lahko preživi. Po celi Aziji divji lovci iztrebljajo želve, ker jih nelegalno preprodajajo, trdi Colin Poole, direktor programov ohranjanja divjih živali v Aziji. Zadovoljni in presenečeni smo, da je ta izredno redka vrsta še vedno živa. Sedaj moramo narediti vse kar lahko, da zaščitimo preostanek populacije, je še dodal Poole…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.