fbpx

Valencia: Oceanografic

Zanimivosti

Osupljivo: 45.000 primerkov 500 različnih morskih vrst .

V valencijskem Oceanofraficu se odpeljemo na popotovanje po morjih in oceanih. Na ogled ponuja več kot 45.000 primerkov 500 različnih morskih vrst – med njimi so morski pes, kit Beluga, mrož, morski lev in pingvin – naseljeni so v 9 podvodnih stolpih, razdeljenih v dveh nivojih in prikazujejo različne ekosisteme sveta.

Park, zgrajen v zabavno poučni namen z raziskovalnim centrom, je razdeljen na 10 delov. Vključuje gradivo o Mediteranskem morju, polarnih oceanih – Arktiki in Antarktiki, otokih, tropskem in Rdečem morju. Pot nadaljujemo v delfinarium in v nasad mangrov in drugih eksotičnih rastlin z več kot 80 različnimi rastlinskimi vrstami.

V kompleksu je nekaj trgovinic in restavracij, med katerimi najbolj izstopa podvodna restavracija obkrožena z ogromnim akvarijem.

ribica::trv: “Jaz sem definitivno za Andaluzijo, dosti stvari je za videt, mesta so prekrasna, dobre zurke, prijazni ljudje……”

2855042155_e91599ecfb_o

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10835139254_a035135333_o

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Dubaj – mesto nebotičnikov


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!