fbpx

Valencia: Oceanografic

Zanimivosti

Osupljivo: 45.000 primerkov 500 različnih morskih vrst .

V valencijskem Oceanofraficu se odpeljemo na popotovanje po morjih in oceanih. Na ogled ponuja več kot 45.000 primerkov 500 različnih morskih vrst – med njimi so morski pes, kit Beluga, mrož, morski lev in pingvin – naseljeni so v 9 podvodnih stolpih, razdeljenih v dveh nivojih in prikazujejo različne ekosisteme sveta.

Park razdeljen na 10 delov

Park, zgrajen v zabavno poučni namen z raziskovalnim centrom, je razdeljen na 10 delov. Vključuje gradivo o Mediteranskem morju, polarnih oceanih – Arktiki in Antarktiki, otokih, tropskem in Rdečem morju. Pot nadaljujemo v delfinarium in v nasad mangrov in drugih eksotičnih rastlin z več kot 80 različnimi rastlinskimi vrstami.

V kompleksu je nekaj trgovinic in restavracij, med katerimi najbolj izstopa podvodna restavracija obkrožena z ogromnim akvarijem.

ribica::trv: “Jaz sem definitivno za Andaluzijo, dosti stvari je za videt, mesta so prekrasna, dobre zurke, prijazni ljudje……”

10835139254_a035135333_o

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Dubaj – mesto nebotičnikov


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se je zadeva že “pozabila”, sem oblečen v to majico prišel k pouku.
  Sem prof. umetnosti na srednji šoli. K nam se je vpisal fant (naj mu bo ime) Jon. Imel je široko paleto prilagoditev zaradi posebnih potreb. Tako je pri mojem predmetu tri mesece, kot zadnja tri leta v OŠ, samo sedel in ni ustvarjal. Nekako mi je le uspelo, da se je le lotil risbe roke. […]
 • Nataša Jeza Kotnik: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Njena velika želja je bila, da bi zjutraj brala. Če vstaneš uro prej in bereš, je to 365 ur dodatnega branja na leto. Če povprečno preberemo knjigo v enem tednu, to pomeni 52 knjig na leto. In se je začelo.
 • Alenka Resinovič REZA: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  Ljudje smo socialna bitja in druženja, dotiki, nasmehi in ukvarjanje s tistimi, za katere nam je mar, bi morali biti na prvem mestu. Žal nam je v zadnjem času vse ...
 • “V redu je, vzemi!” – za natečaj
  Pri srcu me je pogrelo, pomahala sem fantu z novimi japonkami, ostalim razdelila še nekaj čokoladic in zapustila vas. Polna. Ljubezni, sreče, upanja.
 • Iza Sia Login: Hej, Ti, kaj pa sreča?
  V tem trenutku bi bila najbolj srečna če bi bili vsi ljudje sposobni aboslutne resnice glede trenutne svetovne situacije (tako mediji, strokovnjaki, politiki, poslovneži in ostali Zemjani) in bi s skupnimi močmi soustvarjali realnost in prihodnost.