fbpx

Valencia: Oceanografic

Zanimivosti

Osupljivo: 45.000 primerkov 500 različnih morskih vrst .

V valencijskem Oceanofraficu se odpeljemo na popotovanje po morjih in oceanih. Na ogled ponuja več kot 45.000 primerkov 500 različnih morskih vrst – med njimi so morski pes, kit Beluga, mrož, morski lev in pingvin – naseljeni so v 9 podvodnih stolpih, razdeljenih v dveh nivojih in prikazujejo različne ekosisteme sveta.

Park razdeljen na 10 delov

Park, zgrajen v zabavno poučni namen z raziskovalnim centrom, je razdeljen na 10 delov. Vključuje gradivo o Mediteranskem morju, polarnih oceanih – Arktiki in Antarktiki, otokih, tropskem in Rdečem morju. Pot nadaljujemo v delfinarium in v nasad mangrov in drugih eksotičnih rastlin z več kot 80 različnimi rastlinskimi vrstami.

V kompleksu je nekaj trgovinic in restavracij, med katerimi najbolj izstopa podvodna restavracija obkrožena z ogromnim akvarijem.

ribica::trv: “Jaz sem definitivno za Andaluzijo, dosti stvari je za videt, mesta so prekrasna, dobre zurke, prijazni ljudje……”

10835139254_a035135333_o

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Preberi tudi: Dubaj – mesto nebotičnikov


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.