fbpx

Valentinovo: romantični pobeg

Mesta, Zanimivosti

Ali že veste kje boste preživeli valentinovo? Nekaj idej!

Ali že veste kje boste preživeli valentinovo? Raziščite najbolj romantične kraje v Evropi in se odločite za skok v London, nepogrešljivi Pariz, obmorska letovišča ali srednjeveška mesta z dolgo zgodovino.

Kam letos za valentinovo? tema na Forumu Starševski čvek

Benetke

Združite romantični oddih s pustnim karnevalom v februarju, ko ulice preplavijo maske in krofi.

Mojcej: “Parkiranje v Benetkah je seveda najbolj enostavno. Pripelješ čez most in si tu, parkiraš, na drugi strani garažne hiše (tiste zgoraj omenjene) že imaš informacije o nakupu kart za Vaporetto, vozni red in proge, 100 do 200 metrov je do postaje in čez enih 20 minut prijetne vožnje si na Markovem trgu. Povratna vozovnica stane cca 12 EUR, v eno smer 6,50 EUR. Mi ponavadi vzamemo v eno smer ladjico, vračamo se peš, hoje je kar za eno uro.”

Pariz

Romantični sprehodi, odlične restavracije, večeri v dvoje, nepozabni trenutku za zmeraj…

 

Cinque Terre

Cinque Terre so en najbolje ohranjenih naravnih rezervatov na Mediteranu, saj so geomorfološki razlogi preprečili masivno gradnjo hiš in cest ter ohranili svoj romantični pridih.

Sintra

Sintra je skriti dragulj med morjem in gorami, ki čaka na tiste, ki si drznejo potopiti v njeno zgodovinsko dediščino, bujno naravo in bogato gastronomsko ponudbo.

Aix-les-Bains

Aix-les-Bains se je uvrstil na četrto mesto na lestvici spa ponudbo v Franciji. Nahaja se blizu jezera Le Bourget, največjega naravnega jezera v državi in v prečudovitem naravnem okolju ponuja dih jemajoče razgledne točke in vrsto aktivnosti ne glede na letni čas.

 Ljubezen je v zraku

London

London je kombinacija domiselnega, svojevrstnega in spektakularnega. Presenetite svoj zmenek s panoramskim razgledom ob valentinovi večerji ali ujemite predstavo na West Endu.

Biarritz

Blaga klima in lepota njegove obale, ukrivljene zalivi, skalnate čeri ter ogromno organiziranih dogodkov, goste očarajo v vsakem trenutku. 

Firence

Zaradi bogatih umetniških del sta mesto in umetnost nerazdeljivo povezana. Od leta 1982 je mesto pod Unescovo zaščito, saj v sebi nosi dolgo zgodovino od “Rimskih štirikotnikov” na Piazza della Repubblica do ozkih ulic srednjeveškega dela in prelestne Pitti palače iz 16. stoletja, ko so bile Firence glavno italijansko mesto.

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]