fbpx

Valentinovo: romantični pobeg

Mesta, Zanimivosti

Ali že veste kje boste preživeli valentinovo? Nekaj idej!

Ali že veste kje boste preživeli valentinovo? Raziščite najbolj romantične kraje v Evropi in se odločite za skok v London, nepogrešljivi Pariz, obmorska letovišča ali srednjeveška mesta z dolgo zgodovino.

Kam letos za valentinovo? tema na Forumu Starševski čvek

Benetke

Združite romantični oddih s pustnim karnevalom v februarju, ko ulice preplavijo maske in krofi.

Mojcej: “Parkiranje v Benetkah je seveda najbolj enostavno. Pripelješ čez most in si tu, parkiraš, na drugi strani garažne hiše (tiste zgoraj omenjene) že imaš informacije o nakupu kart za Vaporetto, vozni red in proge, 100 do 200 metrov je do postaje in čez enih 20 minut prijetne vožnje si na Markovem trgu. Povratna vozovnica stane cca 12 EUR, v eno smer 6,50 EUR. Mi ponavadi vzamemo v eno smer ladjico, vračamo se peš, hoje je kar za eno uro.”

Pariz

Romantični sprehodi, odlične restavracije, večeri v dvoje, nepozabni trenutku za zmeraj…

 

Cinque Terre

Cinque Terre so en najbolje ohranjenih naravnih rezervatov na Mediteranu, saj so geomorfološki razlogi preprečili masivno gradnjo hiš in cest ter ohranili svoj romantični pridih.

Sintra

Sintra je skriti dragulj med morjem in gorami, ki čaka na tiste, ki si drznejo potopiti v njeno zgodovinsko dediščino, bujno naravo in bogato gastronomsko ponudbo.

Aix-les-Bains

Aix-les-Bains se je uvrstil na četrto mesto na lestvici spa ponudbo v Franciji. Nahaja se blizu jezera Le Bourget, največjega naravnega jezera v državi in v prečudovitem naravnem okolju ponuja dih jemajoče razgledne točke in vrsto aktivnosti ne glede na letni čas.

 Ljubezen je v zraku

London

London je kombinacija domiselnega, svojevrstnega in spektakularnega. Presenetite svoj zmenek s panoramskim razgledom ob valentinovi večerji ali ujemite predstavo na West Endu.

Biarritz

Blaga klima in lepota njegove obale, ukrivljene zalivi, skalnate čeri ter ogromno organiziranih dogodkov, goste očarajo v vsakem trenutku. 

Firence

Zaradi bogatih umetniških del sta mesto in umetnost nerazdeljivo povezana. Od leta 1982 je mesto pod Unescovo zaščito, saj v sebi nosi dolgo zgodovino od “Rimskih štirikotnikov” na Piazza della Repubblica do ozkih ulic srednjeveškega dela in prelestne Pitti palače iz 16. stoletja, ko so bile Firence glavno italijansko mesto.

Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.
 • Nataša Briški, Tina Cipot in Iza Sia Login iz rubrike #ustavise
  V preteklih letih smo imeli slogane ... in pomisli nase, in premagaj strah, in povej, in prisluhni ... In ker danes še posebej spoznavamo, da smo #drugdrugemudarilo, združujemo izjemne posameznike in delimo njihove zapise preteklih let.