fbpx

Vancouver: kjer se moderno sreča z avtohtonim

Novice

Reportaža z olimpijskega prizorišča 2010 “Hollywood severa” pravijo Vancouvru, mestu med Pacifikom in Skalnim gorovjem, ki v sebi združuje ultramodernost nebotičnikov, avtohtonost indijanskih ljudstev, bogati kitajsko in zgodovinsko četrt ter predvsem – stik z naravo. Prihod v polmilijonsko (in četrto najgosteje naseljeno mesto Severne Amerike) kanadsko mesto, prestolnico Britanske Kolumbije, je leto dni in pol […]

Reportaža z olimpijskega prizorišča 2010

“Hollywood severa” pravijo Vancouvru, mestu med Pacifikom in Skalnim gorovjem, ki v sebi združuje ultramodernost nebotičnikov, avtohtonost indijanskih ljudstev, bogati kitajsko in zgodovinsko četrt ter predvsem – stik z naravo.

Prihod v polmilijonsko (in četrto najgosteje naseljeno mesto Severne Amerike) kanadsko mesto, prestolnico Britanske Kolumbije, je leto dni in pol (Vancouver smo obiskali julija lani) pred olimpijskimi igrami milo rečeno kaotičen.

Obvozi, gradbišča, enosmerne ulice, razkopane ceste, še več obvozov ter še več gradbišč in slepih ulic. Poliranje mesta za največji športni dogodek pač terja svoj davek.

Pogled na Vancouver – na desni moderni center z nebotičniki, na levi marina in zeleni Stanley Park.


Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Visok življenjski standard

A Vancouver je prava eklektična zbirka kultur, barv, slogov in vplivov, ki ga pri turi Severne Amerike ne gre preskočiti. Redno se uvršča na vrh seznamov mest, v katerih je najprijetneje živeti, ponuja vse komoditete urbanega, obenem pa ste le s skokcem iz downtowna že v Stanley Parku, čudoviti naravni oazi, ki se ponaša tudi z bogato zbirko totemov…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!