fbpx

Vancouver: kjer se moderno sreča z avtohtonim

Novice

Reportaža z olimpijskega prizorišča 2010 “Hollywood severa” pravijo Vancouvru, mestu med Pacifikom in Skalnim gorovjem, ki v sebi združuje ultramodernost nebotičnikov, avtohtonost indijanskih ljudstev, bogati kitajsko in zgodovinsko četrt ter predvsem – stik z naravo. Prihod v polmilijonsko (in četrto najgosteje naseljeno mesto Severne Amerike) kanadsko mesto, prestolnico Britanske Kolumbije, je leto dni in pol […]

Reportaža z olimpijskega prizorišča 2010

“Hollywood severa” pravijo Vancouvru, mestu med Pacifikom in Skalnim gorovjem, ki v sebi združuje ultramodernost nebotičnikov, avtohtonost indijanskih ljudstev, bogati kitajsko in zgodovinsko četrt ter predvsem – stik z naravo.

Prihod v polmilijonsko (in četrto najgosteje naseljeno mesto Severne Amerike) kanadsko mesto, prestolnico Britanske Kolumbije, je leto dni in pol (Vancouver smo obiskali julija lani) pred olimpijskimi igrami milo rečeno kaotičen.

Obvozi, gradbišča, enosmerne ulice, razkopane ceste, še več obvozov ter še več gradbišč in slepih ulic. Poliranje mesta za največji športni dogodek pač terja svoj davek.

Pogled na Vancouver – na desni moderni center z nebotičniki, na levi marina in zeleni Stanley Park.


Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Visok življenjski standard

A Vancouver je prava eklektična zbirka kultur, barv, slogov in vplivov, ki ga pri turi Severne Amerike ne gre preskočiti. Redno se uvršča na vrh seznamov mest, v katerih je najprijetneje živeti, ponuja vse komoditete urbanega, obenem pa ste le s skokcem iz downtowna že v Stanley Parku, čudoviti naravni oazi, ki se ponaša tudi z bogato zbirko totemov…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.