fbpx

Varno in pripravljeni na pohode v hribe

Novice

Varno in pripravljeni na pohode v hribe: Planinska sezona je na vrhuncu V hribih je ta čas ogromno ljudi, najbolj pa so oblegane nekatere najbolj znane gore, na prvem mestu seveda Triglav. Saj še vedno velja, da si pravi Slovenec, če si bil na Triglavu. Sicer je, na srečo, vse manj lahkomiselnežev, ki se tudi […]

Varno in pripravljeni na pohode v hribe: Planinska sezona je na vrhuncu

V hribih je ta čas ogromno ljudi, najbolj pa so oblegane nekatere najbolj znane gore, na prvem mestu seveda Triglav. Saj še vedno velja, da si pravi Slovenec, če si bil na Triglavu. Sicer je, na srečo, vse manj lahkomiselnežev, ki se tudi na našo najvišjo goro odpravijo kot na navaden izlet, vendar se še vedno najdejo tudi takšni. In takrat gre rado kaj narobe, včasih zelo narobe.

Mogočni in zahtevni Jalovec


Foto: Dokumentacija Dnevnika

V Sloveniji imamo izjemno dobro organizirano gorsko reševalno službo, v kateri pa so prostovoljci, vse akcije pa financira država, zato se je že marsikdo vprašal, ali ne bi veljalo zaostriti nekaterih pravil. Če se je nesreča zgodila zaradi pijanosti, neprimerne opreme, malomarnosti ali nespametnosti tistih, ki potrebujejo pomoč, bi se bilo mogoče smotrno zgledovati po sosednjih državah, kjer reševalne akcije v takšnih primerih plačajo tisti, ki so nesrečo povzročili.


Sledite nam


RSS Ustavi se!