fbpx

Vietnam, Filipini, Indonezija?

Novice

“Videl sem neke potopise iz Indonezije in sem bral nekaj jamranja, da so tam koralni grebeni precej uničeni.”

Vsak si predstavlja idealne počitnice po svoje; nekaterim je samo do poležavanja, sončenja in uživanja ob kulinaričnih dobrotah, masažah in podobno. Spet drugi prisegajo na obisk velikih mest oziroma prestolnic posameznih držav; tako v Evropi kot po svetu. Tudi adrenalinskih odvisnikov in športnih fanatikov ne gre zanemariti, saj predstavljajo velik delež med turisti. Vsaka od teh skupin ima seveda svoje zahteve in pričakovanja glede nastanitve, načina potovanja, možnosti aktivnosti, ko prispejo na destinacijo in tudi na ceno, nenazadnje.

Sam bi se težko uvrstil samo v eno skupino, saj je odločitev za dopust odvisna od več faktorjev. Najbolj pomemben je seveda denar. Letos, po napornem letu, in tudi dokaj uspešnem, pa me vleče v tople kraje, ko je pri nas brezkompromisna zima. Razmišljam o januarju ali februarju. Bi pa rad samo poležaval na soncu, pil in jedel domačo lokalno in svežo hrano (ribe in sadje) ter nasploh užival v neokrnjeni naravi in kristalno čistem morju. Filipini so ena od želja na seznamu ali pa Vietnam….

Ruxo: »Torej potapljal sem se že na Tajskem, Koh Tao. Bilo je odlično, res lep razgled, lepe barve, čista voda…
Ker me mika, da bi se vrnil v Azijo in se tudi malo potopil me zanima v kateri izmed teh držav se splača potapljati: Vietnam, Filipini, Indonezija, mogoče kakšna druga bližnja država?
Torej, da so lepi konci, žive barve podvodnega življenja…?

Povzeto po temi: Vietnam, Filipini, Indonezija?


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]