fbpx

Vietnam, Filipini, Indonezija?

Novice

“Videl sem neke potopise iz Indonezije in sem bral nekaj jamranja, da so tam koralni grebeni precej uničeni.”

Vsak si predstavlja idealne počitnice po svoje; nekaterim je samo do poležavanja, sončenja in uživanja ob kulinaričnih dobrotah, masažah in podobno. Spet drugi prisegajo na obisk velikih mest oziroma prestolnic posameznih držav; tako v Evropi kot po svetu. Tudi adrenalinskih odvisnikov in športnih fanatikov ne gre zanemariti, saj predstavljajo velik delež med turisti. Vsaka od teh skupin ima seveda svoje zahteve in pričakovanja glede nastanitve, načina potovanja, možnosti aktivnosti, ko prispejo na destinacijo in tudi na ceno, nenazadnje.

Sam bi se težko uvrstil samo v eno skupino, saj je odločitev za dopust odvisna od več faktorjev. Najbolj pomemben je seveda denar. Letos, po napornem letu, in tudi dokaj uspešnem, pa me vleče v tople kraje, ko je pri nas brezkompromisna zima. Razmišljam o januarju ali februarju. Bi pa rad samo poležaval na soncu, pil in jedel domačo lokalno in svežo hrano (ribe in sadje) ter nasploh užival v neokrnjeni naravi in kristalno čistem morju. Filipini so ena od želja na seznamu ali pa Vietnam….

Ruxo: »Torej potapljal sem se že na Tajskem, Koh Tao. Bilo je odlično, res lep razgled, lepe barve, čista voda…
Ker me mika, da bi se vrnil v Azijo in se tudi malo potopil me zanima v kateri izmed teh držav se splača potapljati: Vietnam, Filipini, Indonezija, mogoče kakšna druga bližnja država?
Torej, da so lepi konci, žive barve podvodnega življenja…?

Povzeto po temi: Vietnam, Filipini, Indonezija?


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.