Vietnamski ponos, najlepši zaliv na svetu?

Novice, Potovanja

“Spuščajoč se Zmajev zaliv”, kakršno je vietnamsko ime za Ha Long, je turistična meka Vietnama

Zaliv Ha Long je na seznamu Unescove svetovne dediščine, kandidat za 7 svetovnih čudes, visoko na listi najlepših zalivov sveta in najpriljubljenejša turistična destinacija Vietnama.

Na 1.553 kvadratnih kilometrih morja severnega Vietnama je posutih na tisoče kraških formacij, naravnih mostov, kraških jam in otočkov, ki kot zeleni panji vznikajo iz smaragdnega Južnokitajskega morja. Ni čudnega, da zaliv, ki ga imajo mnogi celo za najlepšega na svetu, že leta navdihuje tudi filmske ustvarjalce, ki so tu posneli tudi film James Bond: Jutri nikoli ne umre.

urka::trv: “Lani sem se tudi sama prebijala po Vietnamu, ki je name naredil močan vtis. Potuje se zelo lahko…najcenjša varianta za potovanje po Vietnamu je “open bus ticket”, ki te pride okoli 20 dolarjev….Kaj se splača pogledat? Vse…od mesteca Hanoi, Halong bay, Catba Island, Ninh Binh, Hue, Hoian, Nha Trang, Dalat, Sajgon..uglavnem povsod je super….”

Zmajev zaliv

Zmajev zaliv

“Spuščajoč se Zmajev zaliv”, kakršno je vietnamsko ime za Ha Long, je turistična meka Vietnama – po 120 kilometrih obale so posuti ljubki slamnati bungalovi in zalivi, ki predstavljajo izhodiščno točko za turistične odprave z ladjami in kjer so zasidrane rustikalne džunke, tradicionalne lesene ladje, ki se v tem delu Azije uporabljajo že na tisoče let.

Plovba po zalivu je enkratno doživetje – niti horde turistov ne morejo izničiti čarobnosti potovanja, saj so popotniki “varno pospravljeni” po palubah slikovitih ladij z umetelno izrezljanimi zmajevimi glavami, s katerih opazujejo ribiške vasice in domačine med ribolovom, ki vam potem prav do vaše ladje dostavijo svež ulov rakov in rib ter pred navdušene turistke razgrnejo svoj asortiment biserov.

Zmajev zaliv

Rajski tropski oddih

Poleg uživanja na tropskem soncu (če vas ne moti visoka vlaga, ki otežuje fotografiranje te fotogenične pokrajine), občudovanja osupljive okolice in prispevanja k tamkajšnjemu gospodarstvu s kupovanjem hrane in biserov so turistom na voljo še najem kajakov – donosna panoga Ha Longa, obiski podzemnih jam, od katerih je največja Hang Dau Go ali Jama lesenih kolov in poležavanja na peščenih plažah zalilva.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.