fbpx

Vodka v Angliji z enakimi pravicami kot šampanjec

Novice

Diageo, multinacionalno podjetje, pod katerega spada tudi vodka Smirnoff, se je po tem, ko so angleško tržišče preplavili cenejši in slabši “vodka ” izdelki, obrnilo na višje sodišče. Sodnik Richard Arnold je razsodil, da ime izdelka, ki vsebuje besedo vodka, pa to ni, zmede potrošnika. Svojo razsodbo je utemneljil na dejstvu, da je ta primer […]

Diageo, multinacionalno podjetje, pod katerega spada tudi vodka Smirnoff, se je po tem, ko so angleško tržišče preplavili cenejši in slabši “vodka ” izdelki, obrnilo na višje sodišče.

Sodnik Richard Arnold je razsodil, da ime izdelka, ki vsebuje besedo vodka, pa to ni, zmede potrošnika. Svojo razsodbo je utemneljil na dejstvu, da je ta primer zadnji v vrsti številnih podobnih primerov, zgodba pa se vleče že več kot petdeset let prejšnjega stoletja: “V tem primeru pa se je moralo sodišče prvič odločiti, ali ima proizvajalec vodke enake pravice kot proizvajalci šampanjca, viskija ali švicarske čokolade.”


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.