fbpx

Vogel

Novice

Vogel je eno redkih smučišč, kjer se je ob primernem vremenu mogoče smučati na naravnem snegu do sredine aprila. Zaradi njegove lege zapade tukaj veliko več snega kot na enakih nadmorskih višinah drugje v Alpah. Smučišče leži v nacionalnem parku nad Bohinjskim jezerom. Obilica sonca, prostrani razgled in urejene smučarske proge privabljajo izkušene in manj […]

Vogel je eno redkih smučišč, kjer se je ob primernem vremenu mogoče smučati na naravnem snegu do sredine aprila. Zaradi njegove lege zapade tukaj veliko več snega kot na enakih nadmorskih višinah drugje v Alpah. Smučišče leži v nacionalnem parku nad Bohinjskim jezerom. Obilica sonca, prostrani razgled in urejene smučarske proge privabljajo izkušene in manj izkušene smučarje. Tisti najbolj vešči pa se ob lepem vremenu in ustreznih razmerah odpravijo tudi na smučanje zunaj označenih prog. Smučišča ležijo na nadmorski višini med 569 in 1800 metrov, na površini 78 hektarjev. Skupna dolžina smučarskih prog je 18 kilometrov, imajo pa še 8 kilometrov tekaških prog. Gondolska žičnica, štiri sedežnice in štiri vlečnice imajo skupno zmogljivost 6600 smučarjev na uro. Dodatna ponudba: servis in izposoja smučarske opreme, deskanje na snegu (snežni park), nočna smuka (po dogovoru), vrtec na snegu, turna smuka z vodnikom, sankaška proga, smučarski avtobus med bohinjskimi hoteli, z Bleda in iz Ljubljane, jadralno padalstvo v tandemu, okrepčevalnice, šola alpskega smučanja, teka na smučeh, telemarka in snowboarda.

Silvestrovanje: hotel Ski (90 ležišč), brunarice (60 ležišč), hoteli Zlatorog, Jezero, Belleuve, Bohinj, Pod Voglom (skupaj 680ležišč), apartmaji v Bohinju (770 ležišč), zasebne sobeBohinju (1800 ležišč)

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!