fbpx

Vsak dan počitnice v Ljubljani

Novice

Da bi se umaknili stran od mestnega vrveža, vam ni nujno treba ven iz mesta. Pot nas je zanesla na obronek Ljubljane, v zavetje Ježice in tamkajšnje oaze sprostitve in miru, kopališče Laguno Spa&Fun. A čeprav Laguna obljublja sprostitev, ta ni zmeraj mišljena v smislu “poležavanja na plaži z možgani na off” – ko se […]

Da bi se umaknili stran od mestnega vrveža, vam ni nujno treba ven iz mesta. Pot nas je zanesla na obronek Ljubljane, v zavetje Ježice in tamkajšnje oaze sprostitve in miru, kopališče Laguno Spa&Fun. A čeprav Laguna obljublja sprostitev, ta ni zmeraj mišljena v smislu “poležavanja na plaži z možgani na off” – ko se ob 21. uri zaprejo vrata kopališča se prava zabava šele prične. Z vrsto tematskih večerov, s katerimi bodo tudi letos popestrili poletno sezono, bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki sprostitev doživljajo nekoliko drugače.

Vse to vas v Laguna Spa&Fun čaka po 25. maju 2006, ko se kopališče tudi uradno odpre za kopalce. Danes v njihovih bazenih lahko namerite le slabih 12°C, kar pa vsekakor ni bila ovira za nekaj tujih obiskovalcev, ki so ob našem obisku v Laguni že hrabro namakali noge v otroškem bazenu… saj veste, ta je namenjen za mlade in včasih je dovolj, če ste le mladi po srcu.

No Laguna Spa&Fun v t.i. Ljubljana resortu pa je bazenski kompleks z okolico pred dobrim letom in pol celovito prenovila. To kar je včasih krasilo starega Šterna, s tradicijo katere začetki segajo vse v leto 1930, zdaj odraža resno zasnovane načrte in željo po ustvarjanju povsem edinstvenga kotička. Ta naj nebi postal le kopalni objekt ampak tudi samostojna destinacija za preživljanje večerov s prijatelji in znanci, prav takega kot ga mogoče še za časa Šterna pomnite tudi sami.

O načrtih neradi govorijo, saj so v letu in pol kar kopališče Laguna obratuje pod tem imenom, na 1360 m2 vodnih ter več kot 5000 m2 ostalih obbazenskih površin, vložili zajeten investicijski kupček. Vsekakor idejne zasnove še ostajajo, treba je usposobiti stekleno dvorano v sklopu Lagune za dnevne in večerne dogodke, dopolniti otroško ponudbo na prostem pa čeprav se ta že zdaj ponaša z veliko izbiro igral za najmlajše ter urediti nekaj dodatnih parkirnih mest.

V Laguni vedo, da se trud, ki ga vlagajo v to oazo sredi mesta, dobro poplača. Zgovoren je podatek, da so od prve do druge sezone kar je kopališče odprto, obisk na kopalni dan početvorili. Pogled v številke pravi, da so v lanskem letu prodali kar 387 sezonskih kart, obiskalo jih je 46.000 kopalcev, prislužili pa so si tudi 1. mesto v kategoriji bazenskih kopališč v akciji “Slovensko naj kopališče” za leto 2005.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!