fbpx

Vsak peti Japonec je starejši od 65 let

Novice

Na Japonskem boste od vseh industrializiranih držav srečali največ starih ljudi.

 Od lanskega leta je namreč število Japoncev in Japonk, starejših od 65 let, zraslo za 0,5 odstotnih točk, kar je največ doslej in tudi največ med industrializiranimi državami. Njihovo število je doseglo rekordnih 24,31 milijona, kar pomeni, da je toliko star vsak peti Japonec oz. Japonka. Med njimi prevladujejo ženske, saj jih je 14,05 milijona oz. 21,5 % ženske populacije, moških pa 10,26 milijona oz. 16,5 % moške populacije. 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.