fbpx

Vse več Kitajcev potuje

Novice

 Z odpiranjem Kitajske svetu in sodobnim trendom je očitno postalo tudi potovanje zelo popularno. Direktor kitajskega državnega turističnega urada Šao Čivej je na turistični konferenci v provinci Henan povedal, da je kitajski domači turistični trg po številu turistov postal največji na svetu. Lani je znotraj države potovala več kot milijarda Kitajcev, kar je za 27 […]

 Z odpiranjem Kitajske svetu in sodobnim trendom je očitno postalo tudi potovanje zelo popularno. Direktor kitajskega državnega turističnega urada Šao Čivej je na turistični konferenci v provinci Henan povedal, da je kitajski domači turistični trg po številu turistov postal največji na svetu.

Lani je znotraj države potovala več kot milijarda Kitajcev, kar je za 27 % več kot leto prej. Kitajci pri tem tudi več zapravijo, saj se je prihodek od domačega turizma v istem obdobju povečal za 37 %. S tem se povečuje tudi število ljudi, ki so zaposleni v turizmu. Leta 2003 jih je bilo 6 milijonov in pol, v naslednjih petih letih pa naj bi število naraščalo za 500.000 ljudi na leto…

 
 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!