fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 10. del

Potopisi, Potovanja

Ko smo se zjutraj zbudili, smo ugotovili, da imamo vsi prerezane spalne vreče pri nogah.

Ko smo se zjutraj zbudili, smo ugotovili, da imamo vsi prerezane spalne vreče pri nogah. Nekako je veljalo pravilo, za nekatere, da je varno za dokumente in denar, če ga med spanjem skriješ v dno spalne vreče, k nogam. To sem včasih upošteval, predvsem v skupnih spalnicah »youth hostel-ov«;  zunaj pa sem imel pomembne stvari po navadi skrite za spodnjimi hlačami.

4844919573_44f262ab1f_z

foto: Kirti Poddar

Tudi tokrat je bilo tako, kar nama je z Vero poenostavilo odhod proti obvoznici mesta, ki pelje naprej proti Montpelller-ju in Perpinen-u, ki pa je že na sami meji s Španijo. Ko sva pešačila proti primernemu kraju za štopanje, sva srečala dva nama podobnima popotnikoma, ki sta z dvignjenim palcem stala ob cesti. Mlad par iz Berlina je prav tako na poti v Barcelono, ugotoviva po kratkem pogovoru. Med drugim nama tudi svetujeta, naj jo raje ubereva po regionalni cesti, ker je veliko več prometa. Pa še prepoved štopanja velja skoraj po vsej Franciji, kar sva tudi sama ugotovila.

21744335302_8bedf3ce97_k

foto: yonkis

Kmalu nam ustavi lokalni kmet s starejšim japonskim kombijem in ugotovimo da je prostora zadaj za vse štiri. Naložili smo sebe in vse nahrbtnike in že smo v družbi krompirja in lubenic potovali proti Montpellier-ju, kjer bo naš šofer dostavil lubenice na tržnico in krompir v eno od restavracij. Mi pa bomo še malo bližje našemu cilju-Barceloni.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.