fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 10. del

Potopisi, Potovanja

Ko smo se zjutraj zbudili, smo ugotovili, da imamo vsi prerezane spalne vreče pri nogah.

Ko smo se zjutraj zbudili, smo ugotovili, da imamo vsi prerezane spalne vreče pri nogah. Nekako je veljalo pravilo, za nekatere, da je varno za dokumente in denar, če ga med spanjem skriješ v dno spalne vreče, k nogam. To sem včasih upošteval, predvsem v skupnih spalnicah »youth hostel-ov«;  zunaj pa sem imel pomembne stvari po navadi skrite za spodnjimi hlačami.

4844919573_44f262ab1f_z

foto: Kirti Poddar

Tudi tokrat je bilo tako, kar nama je z Vero poenostavilo odhod proti obvoznici mesta, ki pelje naprej proti Montpelller-ju in Perpinen-u, ki pa je že na sami meji s Španijo. Ko sva pešačila proti primernemu kraju za štopanje, sva srečala dva nama podobnima popotnikoma, ki sta z dvignjenim palcem stala ob cesti. Mlad par iz Berlina je prav tako na poti v Barcelono, ugotoviva po kratkem pogovoru. Med drugim nama tudi svetujeta, naj jo raje ubereva po regionalni cesti, ker je veliko več prometa. Pa še prepoved štopanja velja skoraj po vsej Franciji, kar sva tudi sama ugotovila.

21744335302_8bedf3ce97_k

foto: yonkis

Kmalu nam ustavi lokalni kmet s starejšim japonskim kombijem in ugotovimo da je prostora zadaj za vse štiri. Naložili smo sebe in vse nahrbtnike in že smo v družbi krompirja in lubenic potovali proti Montpellier-ju, kjer bo naš šofer dostavil lubenice na tržnico in krompir v eno od restavracij. Mi pa bomo še malo bližje našemu cilju-Barceloni.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]