fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 11. del

Kultura, Potopisi

Očitno so nam bili štoparski bogovi naklonjeni, saj je čez dobre ½ ure pred nami ustavil kombi s francosko registracijo.

Pozno popoldne smo se zahvalili našemu kmetu z lubenicami in krompirjem in že stali na cesti, upajoč na srečo. Perpinnian je bilo obmejno mesto, v katerem smo si želeli še nocoj prespati, saj bi bilo idealno glede na najin plan, če nas jutri zjutraj čaka do Barcelone samo še nekaj ur in ne cel dan potovanja.

3230054275_1091dea960_o

foto: Ras Marley

Tudi ogled Dalijevega muzeja v Figuerasu, ki je tik za mejo v Španiji, nama bo vzel nekaj časa, preden zares prideva v center Barcelone, kjer naju čakata, morda že, najina prijatelja Robert in Iztok. Očitno so nam bili štoparski bogovi naklonjeni, saj je čez dobre ½ ure pred nami ustavil kombi s francosko registracijo. Dva prijatelja iz sosednje vasi sta se odpravljala v Barcelono na “žurerski” podaljšan vikend in naša ideja, da spotoma pogledamo še muzej Salvadorja Dalija v Figuerasu je naletela na navdušenje.

Veseli in zadovoljni  smo se vsi štirje »skobacali« v kombi in kmalu že živahno izmenjavali izkušnje in vse kar vse kar ponuja brezskrbno življenje popotnika.

Dali

foto:  Marcel Hubers


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!