fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 11. del

Kultura, Potopisi

Očitno so nam bili štoparski bogovi naklonjeni, saj je čez dobre ½ ure pred nami ustavil kombi s francosko registracijo.

Pozno popoldne smo se zahvalili našemu kmetu z lubenicami in krompirjem in že stali na cesti, upajoč na srečo. Perpinnian je bilo obmejno mesto, v katerem smo si želeli še nocoj prespati, saj bi bilo idealno glede na najin plan, če nas jutri zjutraj čaka do Barcelone samo še nekaj ur in ne cel dan potovanja.

3230054275_1091dea960_o

foto: Ras Marley

Tudi ogled Dalijevega muzeja v Figuerasu, ki je tik za mejo v Španiji, nama bo vzel nekaj časa, preden zares prideva v center Barcelone, kjer naju čakata, morda že, najina prijatelja Robert in Iztok. Očitno so nam bili štoparski bogovi naklonjeni, saj je čez dobre ½ ure pred nami ustavil kombi s francosko registracijo. Dva prijatelja iz sosednje vasi sta se odpravljala v Barcelono na “žurerski” podaljšan vikend in naša ideja, da spotoma pogledamo še muzej Salvadorja Dalija v Figuerasu je naletela na navdušenje.

Veseli in zadovoljni  smo se vsi štirje »skobacali« v kombi in kmalu že živahno izmenjavali izkušnje in vse kar vse kar ponuja brezskrbno življenje popotnika.

Dali

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

foto:  Marcel Hubers


Sledite nam


RSS Ustavi se!