fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 11. del

Kultura, Potopisi

Očitno so nam bili štoparski bogovi naklonjeni, saj je čez dobre ½ ure pred nami ustavil kombi s francosko registracijo.

Pozno popoldne smo se zahvalili našemu kmetu z lubenicami in krompirjem in že stali na cesti, upajoč na srečo. Perpinnian je bilo obmejno mesto, v katerem smo si želeli še nocoj prespati, saj bi bilo idealno glede na najin plan, če nas jutri zjutraj čaka do Barcelone samo še nekaj ur in ne cel dan potovanja.

3230054275_1091dea960_o

foto: Ras Marley

Tudi ogled Dalijevega muzeja v Figuerasu, ki je tik za mejo v Španiji, nama bo vzel nekaj časa, preden zares prideva v center Barcelone, kjer naju čakata, morda že, najina prijatelja Robert in Iztok. Očitno so nam bili štoparski bogovi naklonjeni, saj je čez dobre ½ ure pred nami ustavil kombi s francosko registracijo. Dva prijatelja iz sosednje vasi sta se odpravljala v Barcelono na “žurerski” podaljšan vikend in naša ideja, da spotoma pogledamo še muzej Salvadorja Dalija v Figuerasu je naletela na navdušenje.

Veseli in zadovoljni  smo se vsi štirje »skobacali« v kombi in kmalu že živahno izmenjavali izkušnje in vse kar vse kar ponuja brezskrbno življenje popotnika.

Dali

foto:  Marcel Hubers


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!