fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 6. del

Aktivnosti, Mesta, Reportaže, Zanimivosti

Kot oaza v puščavi se je pojavila nekaj sto metrov pred nama bencinska črpalka z napisom »Auto grill«.

Po uri hoda, na koncu z živci, lačna in malo prezebla sva se končno dokopala do primernega mesta za nadaljevanje štopanja. Kot oaza v puščavi se je pojavila nekaj sto metrov pred nama bencinska črpalka z napisom »Auto grill«.

Barca 6 AutogrilČeprav sva si želela čim prej nadaljevati pot, sva se samo spogledala in v očeh drug drugega našla enako stališče: brez zajtrka, kava, umivanja zob in morda še kakšne stopnje višje v doseganju osebne higiene, ne greva naprej. Dobra Italijanska kava, svež kruh in »Mesni doručak« so bili ob toplih sončnih žarkih, ki so se počasi prebijali ob zgodnjem jutru čez obzorje, pravi zadetek na loteriji. Bila sva še kašnih 7-8 kilometrov oddaljena od razcepa avtocest, kjer bi bilo najbolj smotrno postaviti novo »bazo« za štopanje najprej do Nice.

Barca 6 Genova 2Ker se je počasi delal dan, sva odločila, da bi bilo prenevarno nadaljevati pot do odcepa po avtocesti; ne zaradi najine fizične varnosti, to sva že presegla, bolj sva s bala »karabinjerjev«, zaradi možnosti zaračunanja kazni. Tudi bencinska črpalka je bila zelo prometna, tako da sva se kaj kmalu po pokajeni cigareti ob zaključku zajtrka, odpravila na izhod parkirišča, kjer je najbolj primerno mesto za iskanje novih sopotnikov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]