fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 6. del

Izleti, Mesta, Reportaže, Zanimivosti

Kot oaza v puščavi se je pojavila nekaj sto metrov pred nama bencinska črpalka z napisom »Auto grill«.

Po uri hoda, na koncu z živci, lačna in malo prezebla sva se končno dokopala do primernega mesta za nadaljevanje štopanja. Kot oaza v puščavi se je pojavila nekaj sto metrov pred nama bencinska črpalka z napisom »Auto grill«.

Barca 6 AutogrilČeprav sva si želela čim prej nadaljevati pot, sva se samo spogledala in v očeh drug drugega našla enako stališče: brez zajtrka, kava, umivanja zob in morda še kakšne stopnje višje v doseganju osebne higiene, ne greva naprej. Dobra Italijanska kava, svež kruh in »Mesni doručak« so bili ob toplih sončnih žarkih, ki so se počasi prebijali ob zgodnjem jutru čez obzorje, pravi zadetek na loteriji. Bila sva še kašnih 7-8 kilometrov oddaljena od razcepa avtocest, kjer bi bilo najbolj smotrno postaviti novo »bazo« za štopanje najprej do Nice.

Barca 6 Genova 2Ker se je počasi delal dan, sva odločila, da bi bilo prenevarno nadaljevati pot do odcepa po avtocesti; ne zaradi najine fizične varnosti, to sva že presegla, bolj sva s bala »karabinjerjev«, zaradi možnosti zaračunanja kazni. Tudi bencinska črpalka je bila zelo prometna, tako da sva se kaj kmalu po pokajeni cigareti ob zaključku zajtrka, odpravila na izhod parkirišča, kjer je najbolj primerno mesto za iskanje novih sopotnikov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.