fbpx

Z avtoštopom do Barcelone 6. del

Izleti, Mesta, Reportaže, Zanimivosti

Kot oaza v puščavi se je pojavila nekaj sto metrov pred nama bencinska črpalka z napisom »Auto grill«.

Po uri hoda, na koncu z živci, lačna in malo prezebla sva se končno dokopala do primernega mesta za nadaljevanje štopanja. Kot oaza v puščavi se je pojavila nekaj sto metrov pred nama bencinska črpalka z napisom »Auto grill«.

Barca 6 AutogrilČeprav sva si želela čim prej nadaljevati pot, sva se samo spogledala in v očeh drug drugega našla enako stališče: brez zajtrka, kava, umivanja zob in morda še kakšne stopnje višje v doseganju osebne higiene, ne greva naprej. Dobra Italijanska kava, svež kruh in »Mesni doručak« so bili ob toplih sončnih žarkih, ki so se počasi prebijali ob zgodnjem jutru čez obzorje, pravi zadetek na loteriji. Bila sva še kašnih 7-8 kilometrov oddaljena od razcepa avtocest, kjer bi bilo najbolj smotrno postaviti novo »bazo« za štopanje najprej do Nice.

Barca 6 Genova 2Ker se je počasi delal dan, sva odločila, da bi bilo prenevarno nadaljevati pot do odcepa po avtocesti; ne zaradi najine fizične varnosti, to sva že presegla, bolj sva s bala »karabinjerjev«, zaradi možnosti zaračunanja kazni. Tudi bencinska črpalka je bila zelo prometna, tako da sva se kaj kmalu po pokajeni cigareti ob zaključku zajtrka, odpravila na izhod parkirišča, kjer je najbolj primerno mesto za iskanje novih sopotnikov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.