fbpx

Z novim cliom čez Gorjance v Črnomelj, Metliko, Semič in Vinico

A.nja, A.nja pravi

Z novim cliom se je Anja peljala čez Gorjance, si ogledala Črnomelj, Metliko, Semič, izvir Krupe in Vinico.

Moj prvi avto in vsi do sedaj so znamke Renault, zato sem se z veseljem odločila za testno vožnjo z novim cliom. Skozi okno svoje najstniške sobe sem dan za dnem gledala Revoz, in avtomobile, ki so parkirali drug ob drugem. Mogoče je to odgovor, zakaj vedno Renault.

Clio v odtenku oranžne Valencie

Za cilj, da preverim poskočnost novega clia v odtenku oranžne Valencie, športne različice RS Line sva s sodelavko izbrali Belo krajino, zato nama je velik zaslon na dotik, povezan z navigacijskim sistemom Google Places prišel prav. Tehnologija s 360-stopinjsko kamero nama je poenostavila vožnjo in parkiranje, ko sva iskali najboljši prostor za najlepšo fotografijo novega clia.

Staro za novo

Pri nakupu avta, ki ga imam sedaj, prejšnja verzija Clia, sem bila pozorna bolj na videz, da je avto lep znotraj in zunaj, ne na poskočnost. Kmalu sem ugotovila, da ima moj lepi Clio, premalo moči. Sedaj kupujem novega, vendar celostno, da bo všečen in poskočen.

Tehnično: Novi clio bo ovrgel večino očitkov o cliu in Renaultu – da boste vedeli, zakaj sem res navdušena.

Bela krajina

Bela krajina je pokrajina v jugovzhodni Sloveniji. Je pretežno kraška pokrajina med Gorjanci, Kočevskim rogom in Kolpo in je pokrajina mojega otroštva. Na jugu jo proti Hrvaški omejuje mejna reka Kolpa, poleg nje pa tečejo še Lahinja, Dobličica in Krupa. Kraji, vredni obiska, so Črnomelj, Metlika in Semič.

Čez Gorjance do izvira reke Krupa

Prvi cilj, ki sva si ga s sodelavko izbrali, na res sončen dan, je bil izvir Krupe. Med raziskovanjem foruma kaj si ogledati v Beli krajini, je bil ta lokacija večkrat omenjena kot čudovita. Lahko potrdim, da je ta izletniška točka vredna, da jo obiščete, ko boste raziskovali Belo krajino. Navigacija v novem cliu naju je med brezami in planjavami pripeljal do cilja.

Zavidljivi pogledi na cestah

Mogoče sem si domišljala, da vsi gledajo v avto, ali pa so mimoidoči opazovali navdušenki, ki opazujeta čudovito naravo. Vseeno verjamem, da so čutne linije, dinamičen profil, izklesani boki in nova svetlobna podoba z žarometi, kradli poglede mimoidočih.

Čudovita pokrajina, ponudba pa butična

Pokrajina je res čudovita, še posebej, ko sva iskali vas Božakovo, za katero so v forumu zapisali:

“Vasi Božakovo pravijo belokranjski Bled!!! “

Belokranjka

Vrhunec lepote je bila pot ob Kolpi med Vinico vse do Kočevja. Prelepe vasi, kjer zagotovo človek najde svoj mir. Ponudbe, kjer bi se človek lahko ustavil na kavi in občudoval naravo, ni toliko, kolikor si destinacija zasluži.

Vtis o testni vožnji z novim Cliom?

Spet sem se zaljubila na prvi pogled. Notranjost vozila je elegantna, sedeži so udobni, navigacija pripelje na mikrolokacijo, zunanja podoba je fascinantna. Zlije se z mojo osebnostjo. Rojena sem za Clio, rojena v Novem mestu. Zvesta sem.


Sledite nam


RSS Ustavi se!