fbpx

Z vlakom še hitreje v Italijo, Avstrijo, Češko

Aktualno

Pot iz Ljubljane do Firenc bo po tej ponudbi trajala približno pet ur, do Milana šest ur, do Rima sedem ur.

Pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet Miloš Rovšnik je ob tem povedal: »Naš cilj je, da ponudbe čim bolj približamo potrebam potnikov. Vaša pot iz Ljubljane do Firenc bo po tej ponudbi trajala približno pet ur, do Milana šest ur, do Rima sedem ur. Če pa se iz Ljubljane napotite v Prago, boste prispeli na cilj v manj kot desetih urah.«

Slovenske železnice (SŽ) zagotavljajo potnikom nove možnosti za ugodna in hitrejša potovanja v Italijo in Avstrijo ter na Češko, od tam naprej pa po vsej Evropi. Od 11. avgusta 2015 je na voljo novi kombinirani prevoz, ki temelji na učinkovitem cestnem prevozu do hitrih vlakov iz Trsta do Benetk, Milana, Torina, Firenc in Rima ter iz Gradca do Dunaja, Brna in Prage. Z novo ponudbo SŽ se prometna povezljivost Slovenije – zlasti Ljubljane in Obale – z Evropo občutneje krepi.

Znano je, da se število potnikov v mednarodnem prometu povečuje, pri čemer letos poleti potuje prav z vlakom 18 odstotkov več ljudi kot lani.  SŽ-Potniški promet si nenehno prizadeva, da bi izboljšal mednarodne železniške povezave, in zato tokrat v sodelovanju s podjetjem GoOpti ponuja kombinirani prevoz s kombiji ali avtobusi in vlaki.

Poleg obstoječih vlakovnih povezav Slovenije z Italijo in Avstrijo je odslej potnikom na voljo še:
– dvosmerna povezava iz Ljubljane, Portoroža, Izole in Kopra do Trsta, z nadaljnjo povezavo s hitrimi vlaki LaFrecce v smeri Benetk, Milana, Torina, Firenc in Rima ter
– dvosmerna povezava iz Ljubljane, Celja in Maribora do Gradca, z nadaljnjo povezavo z vlaki RailJet v smeri Dunaja in Prage.

Kombinirane prevoze morate naročiti do 48 ur pred odhodom, in sicer v Prodajno informacijskih centrih v Ljubljani, Mariboru, Celju ali Kopru.

oglasno sporočilo


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.