Z vlakom v Postojnsko jamo

Z vlakom v Postojnsko jamo

Postojnska jama je s svojim čudovitim bogastvom kapnikov ena najbolj znanih kraških jam na svetu. Je kraj, ki ga vsako leto obišče na tisoče turistov iz celega sveta. Dodatno čarobnost jami dajeta človeška ribica in  vožnja z vlakcem skozi globoko podzemlje.

Kako priti do Postojnske jame?

Prav prijetno se je do Postojne, kjer je železniška postaja z najvišjo nadmorsko višino v Sloveniji, peljati z vlakom. Na njem bodo zagotovo najbolj uživali vaši najmlajši, vi pa se boste lahko prepustili sproščujočemu klepetu ali opazovanju narave skozi okno vlaka. Ogled Postojnske jame združite s Predjamskim gradom v neposredni bližini.

MartinS: “V Sloveniji pa imamo toliko lepot, ki jih premalo cenimo…tudi Postojnska jama je tako lepa, da ne glede na to koliko si star in kaj te zanima, te bo zagotovo navdušila. Nikjer še nisem videl jame, ki bi imela toliko kapnikov vseh barv in oblik. Kamorkoli pogledaš vidiš kapniške skulpture…kot v pravljici. Najbolj všeč pa mi je bila tista bela dvorana v Lepih jamah, mislim da se jim tako reče (tam naprej od Ruskega mosta)… snežno beli kapniki, res nebeška lepota…”

Postojnska jama

Predjamski grad

Za potovanje z vlakom vam ponujamo naslednje popuste:

• upokojenci in starejši od 60 let s SŽ-kartico za starejše: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah in praznikih;

• mladi od 12. do 26. leta s SŽ-kartico za mlade 30 odstotkov popusta;

• otroci od 6 do 12 let – 50 odstotkov popusta;

• Turist vikend, ob sobotah in nedeljah – 30 odstotkov popusta za povratno potovanje;

• skupine več 6 potnikov – 30 odstotkov popusta;

• družine s SŽ-kartico za družine – 40 odstotkov popusta za osebe, starejše od 12 let, in brezplačno za otroke do 12. leta.

Mnenja in izkušnje na forumu: Izleti po Sloveniji

zastava
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.