Z vlakom v Škocjanske jame

Z vlakom v Škocjanske jame

Škocjanske jame so edinstven naravni pojav, delo reke Reke. Reka izvira v vznožju Snežnika in teče po površju okoli 55 kilometrov daleč. Ko doseže Kras, to je ozemlje iz apnenca, svoje struge ne poglablja več le mehansko (erozijsko), ampak tudi korozijsko – raztaplja apnenec.

Škocjanske jame so še vedno edini spomenik v Sloveniji in na klasičnem Krasu, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine. To jih uvršča na posebno – častno – mesto med naravnimi spomeniki sveta.

Deteljica: “Bili avgusta. Midva sva vzela najdaljšo pot se pravi 1 + 2 in traja tri ure. Pri 1 greš v jamo in imaš voden ogled, v drugi pa skozi manjše jame ob reki. V 1 imaš veliko stalaktitov, stalagmitov in zaves, v 2. pa v bistvu skoraj nič, imaš pa čudovite kanjone. Je pa vsak ogled po svoje zanimiv.Nam je bilo oboje skupaj prav super, če greš pa z manjšimi otroci in da niso ne vem kakšni hodci, bo oboje skupaj preveč.”

Od železniške postaje Divača do Škocjanskih jam vozi avtobus Slovenskih železnic.
Potniki, ki imajo veljavno železniško vozovnico za potovanje do Divače, lahko brezplačno nadaljujejo potovanje z avtobusom do Škocjanskih jam.

Mnenja in izkušnje na forumu: Izleti po Sloveniji

zastava
Oznake:
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.