fbpx

Z barko Meja na valovih slovenskega morja

Novice

Prva letošnja avgustovska sobota ni bila povsem običajen dan. Tako kot vsako leto, enkrat na leto, je namreč bila dan za posebno druženje na barki Meja na valovih slovenskega morja. Pisana druščina se je zbrala na portoroškem pomolu in se, po vkrcanju na ladjo in plutju po morju v nadaljevanju dne ustavila v Piranu, Izoli […]

Prva letošnja avgustovska sobota ni bila povsem običajen dan. Tako kot vsako leto, enkrat na leto, je namreč bila dan za posebno druženje na barki Meja na valovih slovenskega morja. Pisana druščina se je zbrala na portoroškem pomolu in se, po vkrcanju na ladjo in plutju po morju v nadaljevanju dne ustavila v Piranu, Izoli in Kopru ter se kulinarično razvajala s pršutom, olivami in seveda sardelcami ter preprosto uživala. Užitke pa je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« z veseljem delila tako s sogovorniki pred mikrofonom kot s poslušalkami in poslušalci številnih slovenskih radijskih postaj. Na valovih slovenskega morja smo med drugim zabeležili naslednje!

Kot smo se lahko že mnogokrat prepričali, slovenska obala dejansko ponuja marsikaj. Od samotnih plaž v Mesečevem zalivu do množične, urejene Centralne plaže Portorož. Vsakdo si torej lahko najde plažo po svojem okusu in vsakdo si najde kotiček zase tudi na že omenjeni Centralni plaži Portorož, kjer je v teh dneh mogoče uživati tako na kopnem, med drugim na igriščih za mlado in staro, kot je povedal Neset Dulai, iz podjetja Okolje Piran, kot tudi v morju, ki ima prijetnih 26 stopinj celzija. Seveda so odprta vrata tudi preko 20-ih gostiln in lokalov na plaži, pestro avgustovsko dogajanje pa bodo zaznamovale prireditve kot so: Portoroško poletje, Tartinijev festival, Piranski glasbeni večeri, sejem starin v Piranu, Ex-tempore, športne prireditve…Vse našteto se, kot je povedala Patricija Gržinič, predstavnica Turističnega združenja Portorož, dogaja v Portorožu ali Piranu, ki sta mesti s povsem drugačno dušo, vendar eden brez drugega ne moreta. V Portorožu stavimo na wellness, na kongresni in igralniški turizem, v Piranu pa je temelj kulturna dediščina. Slednjo Slovenci po Dulaijevem mnenju dovolj dobro poznamo in cenimo, a žal velikokrat pozabljamo na zaklade zaledja Slovenske Istre.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!