fbpx

Zabava v Beogradu – novi center za zabavo

Potovanja

V zapuščeni in precej uničeni pivovarni Djordja Vajferta in Ignjata Bajlonija v Cetinjski ulici v srcu Beograda je zrastla nova urbana oaza.

Beograd z novim urbanim žepom

V zapuščeni in precej uničeni pivovarni Djordja Vajferta in Ignjata Bajlonija v Cetinjski ulici,  v srcu Beograda, je zrastla nova urbana oaza. Spremljajoč trend industrijskega šika so se lastniki nekaj lokalov, restavracij, klubov in diskotek odločili, da precej uničen prostor v bližini Slovencem dobro znane Skadarlije, Bajlonijeve tržnice in Bitef teatra, spremenijo v kreativno oazo, prostor, kjer se zbirajo mladi in se odlično zabavajo.

srbija1

Na Cetinjski ulici vsakdo lahko najde nekaj po svojem okusu – od žive glasbe, do džeza, soula, indie, ciganske in odlične elektronske glasbe. Tukaj se organizirajo tudi filmske projekcije. Do zdaj so si gledalci lahko ogledali Paola Sorentinijia La grande belleza i Mladost.

srbija3

V klubu polet je nastala nenavadna pobuda Poezija iz «potage-a»:  ob nedeljah od 18 ure dalje, se v tem klubu strežejo detox zelenjavne juhe. Potage nima določene cene, ampak ga gosti plačajo kot donacijo od 100, 200 dinarjev, odvisno od dobre volje jedca potage juhe, odvisno od poezije.  Od denarja, ki ga klub Polet zbere na ta način, bo klub financiral objavljanje in tiskanje knjig poezij mladih pesnikov.

srbija4

Vsi, ki so imeli radi klub Dvorištance, ki je bil iz Savamale izseljen zaradi gradnje Beograda na vodi, so si oddahnili, ko je ta znani underground klub našel novo lokacijo v Cetinjski 15.

Pod streho te zapuščene tovarne se je vselil tudi klub Kenozoik, v katerem se organizirajo matineje, razstave, projekcije, kulturni dogodki, koncerti in «all night» zabave in to kar na dveh odrih.

Indi ekipa si je svoj prostor zagotovila med prvimi v klubu Zaokret. Zelo zanimivo kreiran interijer (dolge mize, slike, luči, zanimiv šank) in alternativna glasba ustvarja občutek, kot da ste se znašli na kakšni hišni zabavi.

srbija2

Če ste ljubitelji karaok, pa vas kliče Showroom. Tukaj se vrti predvsem rock glasba, dobra oprema in velik prsotor pa vam bosta omogočila, da se boste na trenutke počutili kot glasbena super zvezda.

Cetinjska ulica 15, v Beogradu, je nov naslov, ki ga ne morete spregledati, če se odpravljate v glavno mesto Srbije – hot spot party center s šarmom berlinskih klubov, ki bo po popularnosti in atraktivnosti verjetno prehitel dogajanje na Savimali.

Mnenje in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.