fbpx

Začenja se Jutranja. – drugič

Jutranja.

Med 15. oktobrom in 15. novembrom vas vabimo, da se pridružite v akciji Jutranja., ki poteka na portalu Over.Net, Facebook profilu Potovanja.Over.Net in Instagram profilu #semjutranja.

Predstavljali bomo jutranje obrede, objavljali prispevke z nasveti za zdrava jutra, govorili o jutranji vadbi, pomenu zajtrka, presnovi. Dotaknili se bomo jutranjih navad. Besedo bomo namenili tudi jutranjem branju, negi, plesu, dihu, vadbi, meditaciji, poti na delo …

Poskusili vas bomo navdihniti, da vstanete pol ure prej in si tako pridobite čas zase.

Bodite gospodar svojega jutra. Povzdignite svoje življenje.

Se še spomnite, kaj so govorili stari ljudje, rana ura, zlata ura. Kaj vi pravite na to? Mesec dni bomo vzpodbujali pogovor o jutranjih navadah in izvajali raziskavo o navadah uporabnikov portala. Aktivacija bo potekala vsak dan med pol peto in osmo uro zjutraj.

Skupaj z ambasadorji, partnerji, strokovnjaki in raziskovanjem praks bomo predstavili, kako jutranje navade vplivajo in v kakšni meri določajo potek dneva. Poskušali bomo spodbudno vplivati na razvoj pozitivnih jutranjih praks, ki lahko pripomorejo k bolj zdravemu, umirjenemu in veselemu začetku dneva.

Zakaj bi vstajali bolj zgodaj?

Navdušili so nas posamezniki, ki jutra začenjajo zgodaj. Zaradi tega so ustvarjalni, uspešni in v navdih drugim. Povezali so jih v »grozd prebujevalcev in inspiratorjev«, ki bodo predstavili lepoto zgodnjih juter in njihove pozitivne učinke.

Vas vabimo, da naredite osebno zavezo in v svoj vsakdan uvedete majhno pozitivno spremembo, kot na primer: Vstajal bom ob petih zjutraj. / Vstal bom pol ure prej. / Prvih 30 minut bom namenil sebi. / Pripravil si bom zajtrk. / Naredil bom 5 vaj. …

Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani

“Življenje je prekratko, da ne bi izkoristili vseh svojih potencialov. Rodili ste se v priložnost, pa tudi v obveznost, da postanete legenda. Ustvarjeni ste bili za uresničevanje projektov na mojstrski ravni, zasnovani za uresničevanje navadno pomembnih prizadevanj in zgrajeni za to, da ste sila dobrega na tem drobcenem planetu. V sebi imate sposobnost, da pridobite nazaj absolutno oblast nad svojo prvobitno veličino v civilizaciji, ki je postala precej necivilizirana…”

je zapisal Robin Sharma v priročniku za čudovito življenje, Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani.

Ambasadorji 2019

Urška Sedič, strastna raziskovalka življenja in učiteljica klavirja, nas vabi z mislijo: “Vsako jutro imaš dve možnosti: lahko še naprej spiš in sanjaš ali se zbudiš in greš svojim sanjam naproti. Izbira je tvoja!”

Moj občutek je, da je dan res dolg in da lahko veliko doživim in naredim, ker sem jutranji človek,” pravi Boško Praštalo, uspešni podjetnik, lastnik licence Superbrands Slovenije, ki verjame v kakovost in vrednost dobrih blagovnih znamk.

Urška Orlič začenja dan s sprehodom z Rozo, 11. letno psičko, ki ne vstaja več tako rada, kot je včasih. Zgodnja ura ni več zanjo, ampak za Urško pa je. “Za pozitivno naravnan dan se odločim vsako jutro znova,” nam zaupa svoj recept.

Kot vsak lastnik mačk, imam tudi jaz to prijetno budilko x 2, ki pa jo zadnje časa uspem presenetiti in vstanem še pred njima,” pripoved o sebi začne ljubiteljica narave z veliko mero humorja, Polonca Bačnar.

Nataša Jeza Kotnik: Jutra so najlepši del dneva. Jih tudi ti nočeš več zamujati? Polepšaj svoje življenje z dodatno urico ali dvema – vsak dan. Z nami na www.jutrasozame.si.”

Uredite si življenje tako, da bo vsak dan nova avantura. Najmočnejša motivacija je smisel in občutek, da si v življenju našel rdečo nit,” v kratek nasvet strne svoje izkušnje Andrej Pešec, predavatelj, svetovalec in trener za osebni razvoj.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Ko se dan počasi prebuja je čutiti, da je vse mogoče. Ko je v zraku posebna energija se napolniš z močjo,” je izkusila Tina Hočevar.

Anja Vogrič, urednica portala Potovanja.Over.Net, pobudnica akcije in velika ljubiteljica juter pravi: »Vstanem zgodaj, tudi med vikendom, okoli pete ure. Odkar pomnim sem jutranja, prebujena z notranjo budilko. Odprem okno, ob kozarcu vode, sedim. Napolnim se z mirom in uglasim s tiktakanjem stenske ure. Nadaljujem z aktivacijo, ki je intuitivna ali organizirana.«

Mojca Mavec, popotnica, tv voditeljica, novinarka pravi: “Verjetno sem v življenju videla več sončnih vzhodov kot zahodov. V spominu so sortirana po kontinentih ali krajih. Dolgi, lepi vzhodi na vrhovih vulkana ali značilni afriški vzhodi, kjer je sonce v trenutku na nebu, v trenutku se prebudi življenje v savani, ne tako kot pri nas, ko počasi prihajamo na plan. Jutra so lepa tudi v mestu, ko telefon molči in te še nič ni spravilo iz tira.

Organizatorji so k aktivnemu sodelovanju povabili tudi Andrejo Verovšek, svetovalko za vodenje osveščevalnih projektov, ki pravi: “Sem jutranja, ampak to ne pomeni, da rada zgodaj vstajam. V nasprotju z drugimi ljubitelji juter, ki že aktivno telovadijo in pripravljajo zajtrk, jih rada preživim v postelji. Na poti med dremežem in polni obrati možganov začenjam dan brez budilke ob uri, ko se pač zbudim.”

Potovanja.Over.Net vabi vse jutranje in tiste, ki bi to radi postali, da se pridružijo na družbenih omrežjih Potovanja.Over.Net in Instagram profilu #semjutranja. Vabljeni, da komentirate objave, da delite svoje navade ali zaveze, da uporabite #semjutranja, ko vas jutro navduši.

Življenje potrebuje samo kanček domišljije,
da postane lepše, večje in boljše.

Več informacij:
Anja Vogrič, [email protected], 051 361 367
Andreja Verovšek, [email protected], 040 464 340


Sledite nam


RSS Ustavi se!