Zakaj je poroka v tujini manj stresna?

Potovanja

V primerjavi s klasično poroko pa je poroka v tujini zagotovo neprimerno manj stresna. Preverite, zakaj.

Vsak par si želi sanjsko poroko. Popoln vstop v novo poglavje življenja, ki bo čudovita popotnica v srečne in ljubezni polne dni. Ne glede na to, kakšen proračun imata na voljo in kako dolg je spisek povabljenih, klasična poroka je velik izziv, saj je potrebno upoštevati mnogo detajlov, občuti se težo pričakovanj svatov, poleg tega pa je mnogo dejavnikov, na katere preprosto nimamo vpliva.

Ameriška raziskava, v katero je bilo vključenih več kot 500 parov, je pokazala, da se je kar 96 % vprašanih soočalo s hudim stresom pri načrtovanju poroke. Skoraj tri četrtine vprašanim se je poroka zdela bolj stresna od iskanja službe, nakupa hiše in javnega nastopanja, 86 % parov pa je občutilo celo fizične težave, kot so nespečnost, izguba las in izbruh kožnih nepravilnosti (Business insider, 2017).

Neka mera stresa je povsem na mestu, saj gre za veliko življenjsko odločitev in neponovljiv dan, za katerega si vsak želi, da bi bil čim lepši. Poleg tega ne glede na to, kje se poročita in kdo skrbi za organizacijo, ni mogoče zagotoviti idealnih vremenskih razmer in vedno lahko preseneti kakšna nevšečnost. A vse dokler perfekcionizem ne prekaša pozitivne naravnanosti in radosti ob dejstvu, da sta našla sorodno dušo, s katero bosta preživela svoje življenje, bo tudi stres ostal na obvladljivem nivoju.

 

V primerjavi s klasično poroko pa je poroka v tujini zagotovo neprimerno manj stresna. Preverite, zakaj.

1. Sproščujoče okolje: večina parov za poroko v tujini izbira eksotične lokacije s peščenimi plažami in idiličnimi hoteli, kot na primer Mauritius, Grčija, Sejšeli ali Havaji. Privlačne destinacije za sproščujoč dopustniški odklop, ki pomagajo, da doma ostanejo tudi stres in skrbi.

2. Agencija poskrbi za celotno organizacijo: praviloma poročni paketi vključujejo polet, nastanitev, poroko, ureditev dokumentacije, pa tudi sproščanje v spa centru, romantične večerje in druge aktivnosti, ki so paru všeč, tako da se lažje osredotočita le drug na drugega in poroko.

3. Aktivnosti po meri para: poroka v tujini v večini primerov poteka brez svatov, kar pomeni, da se lahko par zares posveti drug drugemu in izbira dejavnosti, v katerih uživata ne glede na mnenje drugih. Ležanje na plaži, kajtanje ali planinarjenje – potovanje naj vključuje stvari po meri mladoporočencev.

4. Organizator ves čas na voljo: ob prihodu na lokacijo par praviloma pričaka predstavnik, ki jima je na voljo ves čas potovanja in na katerega se lahko obrneta v primeru vprašanj, posebnih želja, dodatnih potreb.

5. Ureditev dokumentov pred odhodom: celotno dokumentacijo par ureja še pred potovanjem, tako da ju ob prihodu na lokacijo že čaka vse potrebno za formalni del poroke.

6. Obred traja le pol ure: obred je kratek, brez nepotrebnega dolgovezenja, tako da se ženin in nevesta lahko osvetita zabavi in proslavi pridobitve novega statusa. Tudi klasično fotografiranje traja le kako uro, v primeru posebnih želja, pa dlje.

Divine Travel
www.porokavtujini.si
030 202 202

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.