fbpx

Zakaj je poroka v tujini manj stresna?

Potovanja

V primerjavi s klasično poroko pa je poroka v tujini zagotovo neprimerno manj stresna. Preverite, zakaj.

Vsak par si želi sanjsko poroko. Popoln vstop v novo poglavje življenja, ki bo čudovita popotnica v srečne in ljubezni polne dni. Ne glede na to, kakšen proračun imata na voljo in kako dolg je spisek povabljenih, klasična poroka je velik izziv, saj je potrebno upoštevati mnogo detajlov, občuti se težo pričakovanj svatov, poleg tega pa je mnogo dejavnikov, na katere preprosto nimamo vpliva.

Ameriška raziskava, v katero je bilo vključenih več kot 500 parov, je pokazala, da se je kar 96 % vprašanih soočalo s hudim stresom pri načrtovanju poroke. Skoraj tri četrtine vprašanim se je poroka zdela bolj stresna od iskanja službe, nakupa hiše in javnega nastopanja, 86 % parov pa je občutilo celo fizične težave, kot so nespečnost, izguba las in izbruh kožnih nepravilnosti (Business insider, 2017).

Neka mera stresa je povsem na mestu, saj gre za veliko življenjsko odločitev in neponovljiv dan, za katerega si vsak želi, da bi bil čim lepši. Poleg tega ne glede na to, kje se poročita in kdo skrbi za organizacijo, ni mogoče zagotoviti idealnih vremenskih razmer in vedno lahko preseneti kakšna nevšečnost. A vse dokler perfekcionizem ne prekaša pozitivne naravnanosti in radosti ob dejstvu, da sta našla sorodno dušo, s katero bosta preživela svoje življenje, bo tudi stres ostal na obvladljivem nivoju.

 

V primerjavi s klasično poroko pa je poroka v tujini zagotovo neprimerno manj stresna. Preverite, zakaj.

1. Sproščujoče okolje: večina parov za poroko v tujini izbira eksotične lokacije s peščenimi plažami in idiličnimi hoteli, kot na primer Mauritius, Grčija, Sejšeli ali Havaji. Privlačne destinacije za sproščujoč dopustniški odklop, ki pomagajo, da doma ostanejo tudi stres in skrbi.

2. Agencija poskrbi za celotno organizacijo: praviloma poročni paketi vključujejo polet, nastanitev, poroko, ureditev dokumentacije, pa tudi sproščanje v spa centru, romantične večerje in druge aktivnosti, ki so paru všeč, tako da se lažje osredotočita le drug na drugega in poroko.

3. Aktivnosti po meri para: poroka v tujini v večini primerov poteka brez svatov, kar pomeni, da se lahko par zares posveti drug drugemu in izbira dejavnosti, v katerih uživata ne glede na mnenje drugih. Ležanje na plaži, kajtanje ali planinarjenje – potovanje naj vključuje stvari po meri mladoporočencev.

4. Organizator ves čas na voljo: ob prihodu na lokacijo par praviloma pričaka predstavnik, ki jima je na voljo ves čas potovanja in na katerega se lahko obrneta v primeru vprašanj, posebnih želja, dodatnih potreb.

5. Ureditev dokumentov pred odhodom: celotno dokumentacijo par ureja še pred potovanjem, tako da ju ob prihodu na lokacijo že čaka vse potrebno za formalni del poroke.

6. Obred traja le pol ure: obred je kratek, brez nepotrebnega dolgovezenja, tako da se ženin in nevesta lahko osvetita zabavi in proslavi pridobitve novega statusa. Tudi klasično fotografiranje traja le kako uro, v primeru posebnih želja, pa dlje.

Divine Travel
www.porokavtujini.si
030 202 202


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.