Zakaj v London?

Zakaj v London?

London je vznemirljivo mesto z nekaj največjimi svetovnimi znemenitostmi, atrakcijami in živahnim dogajanjem. Nemogoče je na enem mestu zbrati vse razloge zakaj obiskati London – mi smo jih izbrali 10.

Lilka: “Sem velikokrat v Londonu, tako da vam lahko povem iz prve roke: predlagam oystercard. Podobno je kot Urbana, le da ne moreš preseči cene dnevne karte. Se pravi, vsakič, ko se kam pelješ (podzemna, bus, vlak), se ti iz Oystra trga 1 vožnja. Ko dosežeš v dnevu ceno dnevne karte (travelcard), se ti tisti dan nič več ne trga in se voziš brezplačno. (sicer je prevoz v Londonu tako drag, da se mi zdi malo smešno napisat brezplačno, ampak denar se ti ne trga več dol).”

# Top znamenitosti

Nad Londonom ne boste razočarani – oglejte si ga “od zgoraj” z London Eye-a, srečajte se z znano osebo v Madame Tussaudsu, oglejte si zbirko najdragocenejših zakladov v Britanskem muzeju ali si poglejte iz oči v oči z enim izmed dinozavrov v Naravoslovnem muzeju.

London eye

Preberi tudi: 6 skrivnosti madžarske kuhinje

# Londonska gledališča

London ima najboljšo gledališko sceno na svetu. K sodelovanju privlači največje talente, tako da ne bodite presenečeni, če boste na londonskih odrih zagledali znan obraz. Izbirajte med različnimi mjuzikli, klasičnimi igrami ali nečem tretjim.

Glasbeni dogodek

Preberi tudi: Okusne jedi s celega sveta za otroke

# Namestitev

V Londonu boste našli namestitev za vsak žep in okus. Mesto ima ogromno znanih luksuznih hotelov, vendar ponuja tudi kopico cenejših možnosti. Poklepetajte s popotniškimi sostanovalci v hostlu, uživajte v udobju B&B ali morda poskusite kampiranje v mestu.

Nastanitev za vsak žep

Preberi tudi: Kaj razkriva barva potnega lista

# Brezplačne znamenitosti

Preživite nekaj ur (zastonj) v Britanskem, Tate, Naravoslovnem ali Znanstvenem muzeju.

British museum

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Hrana in pijača

Privoščite si kulinarično potovanje od restavracij z Michelinovo zvezdico do pubov, tradicionalnih britanskih restavracij, popoldanskega čaja ali koktejla v baru na vrhu nebotičnika.

Fish and chips

Preberi tudi: Zdravje na poti

# Najboljši razgledi

Dobrih razgledov je veliko, ne preskočite tistega z London Eye-a!

Pogled na katedralo sv. Pavla

Preberi tudi: 5 načel japonske kuhinje

# Nakupovanje

Mesto ponuja neskončno možnosti za nakupovanje. Sprehodite se po ulici Oxford, obiščite največje mestno nakupovalno središče v Evropi Westfield Straford ali zavijte v znamenito blagovnico Harrods.

Oxford circus

Preberi tudi: Različne vrste sušija

# Športne aktivnosti

London gosti nekaj največjih športnih dogodkov na svetu. Oglejte si tekmo ali naredite obhod po športnih objektih vključujoč stadion Wembley, dom angleške nogometne ekipe, prostor za kriket ali Wimbledonski teniški muzej.

Tekmovanje v Wimbledonu

Preberi tudi: Slovenska kulinarična izkušnja

# Parki

Ni potrebno iti daleč, da bi v mestu našli košček narave. Mesto ima osem prečudovitih kraljevih parkov ali pa si splanirajte izlet v Kraljeve botanične vrtove.

Hyde park

Preberi tudi: Neum – bosanska riviera

# Reka Temza

Rečni avtobusni prevozi in vožnja z ladjico sta odlična načina za ogled mesta iz druge perspektive in izogib gostemu cestnemu prevozu. Ne pozabite na londonske kanale kot sta Regentov in Majhne benetke.

Reka Temza

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Lana je del ustvarjanja zgodbe Potovanja.Over.Net od leta 2015. Rada odkriva nove kotičke in spoznava različne ljudi na svoji poti. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.