fbpx

Zaplenjeno mafijsko posestvo se bo prelevilo v kmečki turizem

Novice

Palermo – Posestvo v Corleonu na Siciliji, ki so ga zaplenili nekdanjemu šefu sicilijanske mafije Cosa Nostra Totu Riini, so spremenili v kmečki turizem, ki ga je v ponedeljek slovesno odprl italijanski notranji minister Roberto Maroni. Kmečki turizem bo goste začel sprejemati v začetku prihodnjega leta. Samo v Palermu (na sliki) so letos po podatkih […]

PalermoPosestvo v Corleonu na Siciliji, ki so ga zaplenili nekdanjemu šefu sicilijanske mafije Cosa Nostra Totu Riini, so spremenili v kmečki turizem, ki ga je v ponedeljek slovesno odprl italijanski notranji minister Roberto Maroni. Kmečki turizem bo goste začel sprejemati v začetku prihodnjega leta.

Samo v Palermu (na sliki) so letos po podatkih italijanskega notranjega ministrstva mafiji zaplenili imetje, vredno 571 milijonov evrov.

foto: Indirekt

Na 25 hektarjev velikem posestvu, ki ga upravlja protimafijska družba Razvoj in zakonitost, bo gostom na voljo restavracija za 90 gostov, v prizidku so urejena prenočišča za turiste in prodajalna, v bližini pa zabaviščni park…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.