fbpx

Zapuščene stavbe po Evropi ujete v fotografski objektiv

Zanimivosti

Prazne stavbe s širokimi stopnišči in njihova notranjost.

Na zapuščenih stavbah je nekaj strašljivo privlačno lepega in fotograf Christian Richter se je vanje zaljubil že kot deček in jih kasneje lovil v svoj fotografski aparat. Večinoma je fotografiral prazne stavbe s širokimi stopnišči ali njihovo notranjost.

2

3

Preberi tudi: Evropa – stara celina

Christian Richter pripoveduje: “V zapuščene stavbe sem se zaljubil kot majhen deček in ko sem v dar prejel svoj prvi fotoaparat sem jih začel fotografirati. Največkrat sem v fotografski objektiv ujel prazne hiše s čudovitimi stopnišči ali njihovo notranjost. Preprosto obožujem staro razpadajočo arhitekturo, njihove vzorce in teksturo, spomnijo me na vseprisotno minljivost v življenju. Zapuščena arhitektura je moj trenutni projekt in pogosto potujem po Evropi in iščem naslednji fotografski izziv.”

4

5

Preberi tudi: “Grand tour” po Evropi

Z lahkoto si predstavljamo zgodbe skrite za zidovi stavb. Richter se sicer ne ukvarja z zgodovino vsake izmed hiš, vendar si lahko zamislimo kaj se je tam dogajalo pred 50, 100, 150 ali celo več leti. Zapuščene strukture so postale tako priljubljene, da se je njenih fotografij prijelo ime “ruin porn”.

priporočam: “Midva sva z avtom prekrižarila že precejšen del Evrope, v glavnem bolj zahod – Italija, Francija, Španija, Benelux, Avstrija, nekaj Nemčije… Res da večinoma v terminih, ko se da kampirat, ker v glavnem potujeva s šotorom. Za spomladi zna bit krasna turca po Toskani ali Provansi. Toskana je itak neizčrpna zakladnica zanimivosti, ne samo večja mesta kot so Firence, Siena, Pisa, Lucca… Malo se voziš naokoli in odkrivaš manjša mesteca, vasice na hribčkih, se ustaviš, kaj dobrega poješ v kakšni kantini, kamor hodijo domačini na malice… Znamenitosti je pa itak povsod dovolj. Provansa je tudi krasna, le da malce dražja varianta, kot prvo zaradi poti (precej cestnine čez Italijo), pa tudi tam je vse dražje, če greš zunaj kaj pojest, na pivo, kavo. S hostli nimam izkušenj, sva pa parkrat midva šla tudi brez šotora, kar tako na pamet, in se povsod najdejo ugodna prenočišča, zdaj, ko imaš lahko booking aplikacijo kar na telefonu, je pa še toliko bolj simpl.”

Sledite nam

Oznake

6

7

Preberi tudi: Razglednice pravljičnih mest

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja

Vir: Earthporm


Sledite nam


RSS Ustavi se!