fbpx

Zdravi na pot v vzhodno Azijo

Novice

Med države Vzhodne Azije uvrščamo Kitajsko, Japonsko, Tajvan, Mongolijo in obe Koreji. Območje geografsko obsega visokogorske predele, puščavo in stepe na zahodu, gozdove na vzhodu in subtropsko vegetacijo na jugovzhodu. Malajija se pojavlja na Kitajskem. Japonski encefalitis je prisoten na Kitajskem, Japonskem in posameznih predelih obeh Korej. Pogoste okužbe so na kmetijskih površinah, predvsem na […]

Med države Vzhodne Azije uvrščamo Kitajsko, Japonsko, Tajvan, Mongolijo in obe Koreji.

Območje geografsko obsega visokogorske predele, puščavo in stepe na zahodu, gozdove na vzhodu in subtropsko vegetacijo na jugovzhodu.

Malajija se pojavlja na Kitajskem.

Japonski encefalitis je prisoten na Kitajskem, Japonskem in posameznih predelih obeh Korej. Pogoste okužbe so na kmetijskih površinah, predvsem na riževih poljih.

Med popotniki so ogroženi predvsem tisti, ki bivajo pri domačinih ob poljih in velikih vodnih zbiralnikih. Inkubacijska doba za omenjeno bolezen je 5 do 15 dni. Bolezen se ne prenaša s človeka na človeka.

Pomembna je zaščita pred piki komarjev, predvsem z ustreznimi odvračali  – repelenti. Na voljo je cepivo, ki ga dajemo v treh odmerkih.

Posvetujte se na forumu Potovalna medicina >


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.