fbpx

Zdravi na pot v vzhodno Azijo

Novice

Med države Vzhodne Azije uvrščamo Kitajsko, Japonsko, Tajvan, Mongolijo in obe Koreji. Območje geografsko obsega visokogorske predele, puščavo in stepe na zahodu, gozdove na vzhodu in subtropsko vegetacijo na jugovzhodu. Malajija se pojavlja na Kitajskem. Japonski encefalitis je prisoten na Kitajskem, Japonskem in posameznih predelih obeh Korej. Pogoste okužbe so na kmetijskih površinah, predvsem na […]

Med države Vzhodne Azije uvrščamo Kitajsko, Japonsko, Tajvan, Mongolijo in obe Koreji.

Območje geografsko obsega visokogorske predele, puščavo in stepe na zahodu, gozdove na vzhodu in subtropsko vegetacijo na jugovzhodu.

Malajija se pojavlja na Kitajskem.

Japonski encefalitis je prisoten na Kitajskem, Japonskem in posameznih predelih obeh Korej. Pogoste okužbe so na kmetijskih površinah, predvsem na riževih poljih.

Med popotniki so ogroženi predvsem tisti, ki bivajo pri domačinih ob poljih in velikih vodnih zbiralnikih. Inkubacijska doba za omenjeno bolezen je 5 do 15 dni. Bolezen se ne prenaša s človeka na človeka.

Pomembna je zaščita pred piki komarjev, predvsem z ustreznimi odvračali  – repelenti. Na voljo je cepivo, ki ga dajemo v treh odmerkih.

Posvetujte se na forumu Potovalna medicina >


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]