fbpx

Že veste, kam se boste zapeljali na martinovanje?

Novice

Ponujamo nekaj prireditvenih krajev, kjer bo, kot že običajno, veselo, zanimivo in seveda živahno na Martinovo soboto, do tja pa se lahko pripeljete z vlakom, brezskrbno in okolju prijazno.

Maribor z najstarejšo trto bo seveda že tradicionalno, 11. novembra, pripravil največjo Martinovo zabavo na največjem trgu Leona Štuklja. Tukaj se običajno zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine – več na – Maribor.

V najstarejšem slovenskem mestu Ptuj bodo na Mestnem trgu pripravili tradicionalno Martinovanje, podobno tudi v Ormožu, kjer bodo letos pripravili 27.martinovanje.

Posavje

Tudi v Posavje vabijo številna martinova praznovanja. Zagotovo bo živahno in veselo v Studencu pri Sevnici – Martinovanje.

Kras

Na drugem koncu Slovenije, na Krasu bo živahno med 8. in 11. novembrom – vabijo Sežana, Dutovlje, Štanjel in druga kraška mesta –  Kras.

Na Martinovanja se pripeljite z vlakom, več o voznih redih najdete na – Slovenske železnice

Ljubljana

V prestolnici bo v soboto, 9. novembra, zelo živahno. Ljubljanska vinska pot, ki zaznamuje ljudsko tradicijo Martinovanja, ko se mošt spremeni v vino, bo v staro mestno jedro znova vabila ljubitelje mladega vina in tradicionalnih slovenskih jedi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.