fbpx

Že veste, kam se boste zapeljali na martinovanje?

Novice

Ponujamo nekaj prireditvenih krajev, kjer bo, kot že običajno, veselo, zanimivo in seveda živahno na Martinovo soboto, do tja pa se lahko pripeljete z vlakom, brezskrbno in okolju prijazno.

Maribor z najstarejšo trto bo seveda že tradicionalno, 11. novembra, pripravil največjo Martinovo zabavo na največjem trgu Leona Štuklja. Tukaj se običajno zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine – več na – Maribor.

V najstarejšem slovenskem mestu Ptuj bodo na Mestnem trgu pripravili tradicionalno Martinovanje, podobno tudi v Ormožu, kjer bodo letos pripravili 27.martinovanje.

Posavje

Tudi v Posavje vabijo številna martinova praznovanja. Zagotovo bo živahno in veselo v Studencu pri Sevnici – Martinovanje.

Kras

Na drugem koncu Slovenije, na Krasu bo živahno med 8. in 11. novembrom – vabijo Sežana, Dutovlje, Štanjel in druga kraška mesta –  Kras.

Na Martinovanja se pripeljite z vlakom, več o voznih redih najdete na – Slovenske železnice

Ljubljana

V prestolnici bo v soboto, 9. novembra, zelo živahno. Ljubljanska vinska pot, ki zaznamuje ljudsko tradicijo Martinovanja, ko se mošt spremeni v vino, bo v staro mestno jedro znova vabila ljubitelje mladega vina in tradicionalnih slovenskih jedi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!