fbpx

Že veste, kam se boste zapeljali na martinovanje?

Novice

Ponujamo nekaj prireditvenih krajev, kjer bo, kot že običajno, veselo, zanimivo in seveda živahno na Martinovo soboto, do tja pa se lahko pripeljete z vlakom, brezskrbno in okolju prijazno.

Maribor z najstarejšo trto bo seveda že tradicionalno, 11. novembra, pripravil največjo Martinovo zabavo na največjem trgu Leona Štuklja. Tukaj se običajno zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine – več na – Maribor.

V najstarejšem slovenskem mestu Ptuj bodo na Mestnem trgu pripravili tradicionalno Martinovanje, podobno tudi v Ormožu, kjer bodo letos pripravili 27.martinovanje.

Posavje

Tudi v Posavje vabijo številna martinova praznovanja. Zagotovo bo živahno in veselo v Studencu pri Sevnici – Martinovanje.

Kras

Na drugem koncu Slovenije, na Krasu bo živahno med 8. in 11. novembrom – vabijo Sežana, Dutovlje, Štanjel in druga kraška mesta –  Kras.

Na Martinovanja se pripeljite z vlakom, več o voznih redih najdete na – Slovenske železnice

Ljubljana

V prestolnici bo v soboto, 9. novembra, zelo živahno. Ljubljanska vinska pot, ki zaznamuje ljudsko tradicijo Martinovanja, ko se mošt spremeni v vino, bo v staro mestno jedro znova vabila ljubitelje mladega vina in tradicionalnih slovenskih jedi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]