fbpx

Zelenci v Kranjski Gori

Potovanja

Obiskovalci se lahko do jezera sprehodijo po posebni leseni brvi.

Zelenci, v bližini vasi Podkoren pri Kranjski Gori, so talni izvir Save Dolinke. Tu voda privre na površje iz do dva metra globokega jezera zelene barve, po katerem je izvir dobil svoje ime. Predstavljajo dom mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam, med drugim mesojedim rosikam in različnim dvoživkam. Skozi celo leto imajo stalno temperaturo šest stopinj celzija, tako da nikoli ne zamrznejo. Leta 1992 so bili z odlokom jeseniške občine razglašeni za naravni rezervat.

Adrenalin: “Načeloma so si po mojem vsi adrenalinski parki precej podobni. Jaz sem letos mulce peljala na Stari vrh in so bili nasmejani do ušes. Poglej malo Krvavec, imajo tudi polno letnih aktivnosti. Lahko ti predlagam tudi Rakitno ali Veliko planino ali Golte. Morda tudi Kranjska gora, Zelenci, ogled planiške skakalnice? Lahko tudi npr. z vlakom v Laško na kopanje. Ali kakšen rafting?”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.