fbpx

Zelenci v Kranjski Gori

Potovanja

Obiskovalci se lahko do jezera sprehodijo po posebni leseni brvi.

Zelenci, v bližini vasi Podkoren pri Kranjski Gori, so talni izvir Save Dolinke. Tu voda privre na površje iz do dva metra globokega jezera zelene barve, po katerem je izvir dobil svoje ime. Predstavljajo dom mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam, med drugim mesojedim rosikam in različnim dvoživkam. Skozi celo leto imajo stalno temperaturo šest stopinj celzija, tako da nikoli ne zamrznejo. Leta 1992 so bili z odlokom jeseniške občine razglašeni za naravni rezervat.

Adrenalin: “Načeloma so si po mojem vsi adrenalinski parki precej podobni. Jaz sem letos mulce peljala na Stari vrh in so bili nasmejani do ušes. Poglej malo Krvavec, imajo tudi polno letnih aktivnosti. Lahko ti predlagam tudi Rakitno ali Veliko planino ali Golte. Morda tudi Kranjska gora, Zelenci, ogled planiške skakalnice? Lahko tudi npr. z vlakom v Laško na kopanje. Ali kakšen rafting?”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!