fbpx

Zeleni za jutri

Aktualno, Novice

Obisk Bleda ni popoln, če ne obiščete doma slastne kremne rezine, kjer lahko preizkusite originalno blejsko kremno rezino z okusom čokolade ali s svežimi malinami. Nova ponudba slaščic in domačega sladoleda.

Prvi slovenski družinski hotel Savica na Bledu je leta 2012 pridobil Znak za okolje EU za turistične namestitve – EU Marjetico, kar potrjuje prizadevanja Sava Hotelov Bled na področju trajnostnega razvoja turizma. Aktivnosti, ki smo jih združili pod blagovno znamko »Zeleni za jutri«, zajemajo oblikovanje produktov po načelih zelenega turizma, kot tudi projekte, ki zmanjšujejo vpliv na okolje, prispevajo k bolj ekonomičnemu ravnanju z viri in obenem spodbujajo trajnostno ravnanje zaposlenih in gostov.

Zeleni Ambasadorji so gostje hotela Savica, ki razmišljajo zeleno in se pridružijo trajnostnemu ravnanju s tem, da se  strinjajo z:

 • menjavanjem posteljnine enkrat tedensko,
 • menjavanjem brisač in pospravljanjem sobe enkrat na tri dni,
 • zavračanjem prejema kosovne kozmetike,
 • zavračanjem klime/gretja,
 • prejetjem računa na svoj e-naslov.

Za okolju prijaznejše ravnanje so gostje hotela Savica nagrajeni  –  vsak dan prejmejo kupon v vrednosti 5 evrov na družino za koriščenje wellness in gostinskih storitev v Sava Hotelih Bled.

croppedimage473300-3

V hotelu Savica med drugim zagotavljajo, da najmanj 50 odstotkov električne energije izhaja iz obnovljivih virov energije, vsa okna imajo ustrezno stopnjo toplotne in zvočne izolacije, klimatske naprave se ob odprtem oknu ugašajo samodejno, uporabljajo okrog 90 odstotkov varčnih žarnic, odpadne vode očistijo pred izpustom v kanalizacijo. Pri vzdrževanju zunanjih površin ne uporabljajo pesticidov in gnojil, uporabljajo čistila in kemikalije pa tudi tekstilne izdelke, papirnate izdelke, idr., ki nosijo enega od znakov za okolje ter dosledno ločujejo odpadke. Pri pripravi obrokov uporabljajo organsko pridelano hrano, pri izbiri dobaviteljev dajejo prednost domačim ponudnikom.

Družinski odklop

Labodku Zakiju nikoli ne zmanjka domišljije. Pripravljene ima številne zgodbe in dogodivščine. Zaki pravi, da je narava ena velika zabava. S prijatelji bo tudi to poletje raziskoval, osveščal in ustvarjal. S kuhinjskim eksperimentiranjem se bo Zakijeva kuhinja prelevila v pravi laboratorij znanosti. Občina »Zakijev dol« bo po pestrem eksperimentiranju potrebovala obnovo: Zaki bo s prijatelji risal, oblikoval in gradil otrokom prijazno mesto. Poletne dni bomo zaključili z Zakijevim taborom in taborniškimi veščinami.

croppedimage473300-2

 Novosti poletnega animacijskega programa:

 • poseben program za najstnike
 • družinski izleti, ki jih ne najdete v nobenem vodiču: v dolini Završnice na lojtrniku, k Milki v planinsko kočo, z Mici do hlebčka kruha, s Francetom obračamo seno, na piknik pod skriti slap
 • piknik na jasi pred hotelom v družbi prijateljev (možnost najema piknik prostora z žarom za eno ali več družin) in piknik košara za ata in mamo ali celo družino
 • info točka s prijaznimi informacijami, še posebej za družine
 • družinski piknik pod krošnjami dreves

Privlačna ponudba

S ciljem privabiti čim več domačih gostov smo v prvem tednu počitnic pripravili še posebej privlačno ponudbo za slovenske družine – več na http://www.sava-hotels-resorts.com/sl/posebna-ponudba/poletne-pocitnice/hotel-savica/


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.