fbpx

Zimske radosti na snegu

Zanimivosti

Nič ni boljšega od drsenja skozi hladen zrak na saneh.

Hladni zimski dnevi, kar kličejo po aktivnostih na snegu. Raziščite okoliške hribe, zamrznjena jezera ali vrt za hišo in naj se zabava začne. Poskrbite za varnost in ne pozabite na skodelico vročega kakava, ko se boste vrnili domov.

# Sankanje

Nič ni boljšega od drsenja skozi hladen zrak na saneh. Poiščite hrib, zgrabite sani ali lopatko in uživajte. Sankanje je primerno za vse starostne skupine, vendar poskrbite za najmlajše in jih vzemite s seboj na sani ter jih toplo oblecite.

uschka: “Ni je čez Pokljuko! Lahko pa greste še malo naprej do Rudnega polja. Pri taki naravi se vsaka Kranjska gora skrije. Sankate se pa lahko z vsakega kuclja. Pri 1,5 letu bo “sankaško” navdušenje trajalo maksimalno dve vožnji, potem pa boste morali narediti še snežaka pa iglu, potem pa bo otročka itak prevzel zrak in bo samo še za spat.”

# Smučanje

Smuk ali zavoji? Mnenja o tem, kdaj je naprimernejši čas za začetek učenja, so deljena. Nekateri otroci stopijo na smučke že pri 2 ali 3 letih, medtem ko drugi začnejo pri 5, ko imajo bolje razvito koordinacijo in jih je manj strah morebitnih padcev. Če sami ne smučate ali mislite, da niste primerni učitelji, vpišete otroka v tečaj smučanja, kjer se bo učil od profesionalcev. Sebi in otroku nadenite čelado.

# Bordanje

Včasih namesto smučanja otroci izberejo bordanje ali pa to sledi smučanju, saj potrebujemo nekaj več moči obstati na bordu in izvajati raznovrstne trike. Zaščitite se s čelado, ščitniki za kolena, zapestja in boke.

# Snežni angelčki

Mehak sneg? Preverjeno. Zimska oblačila? Preverjeno. Le to dvoje potrebujte za ustvarjanje snežnih anglečkov. Uležite se na tla, pomahajte z nogami in rokami in angelček je tu. Dodatno ga lahko okrasite z barvami ali mu nadanete stara oblačila – le zakaj bi lahko bil okrašen le snežak?

# Drsanje

Obdržati ravnotežje na ledu izgleda težko, vendar bo z nekaj vaje to postalo mala malica. Na tržišču obstajajo različne drsalke, od tistih začetniških do profesionalnih. Pojdite postopoma.

# Naredimo snežaka

Majhni otroci obožujejo snežake. Po tem, ko na kup prevalimo par snežnih krogel in naredimo snežaka, lahko otroci uporabijo vso svojo domišljijo in ga okrasijo s sadjem, zelenjavo, palicami in oblekami.

# Naredimo iglu

Po narejenem snežaku je lahko iglu naslednja stvar, ki jo zgradimo skupaj z otroki. Potrebujemo le dovolj snega in lopato, da sneg zmečemo na kup in ga otroci lahko kasneje preoblikujejo v ledeno hiško.

# Zimski ribolov

Otroci, ki so navdušeni nad lovljenjem rib v toplejših mesecih, lahko poskusijo z zimskim ribolovom. Aktivnost, ki je nekoliko primernejša za starejše otroke z večjo mero potrpežljivosti kot jo premorejo mlajši. Vedno preverite, da je led varen, primerno debel in da je temperatura pod lediščem. Otrok nikoli ne pustite samih blizu zaledenelih jezer.

# Krpljanje

Če radi hribolazite, je morda hoja z derezami po celem snegu prava stvar za vas. Otroci se bodo zabavali ob hoji s “prevelikimi” čevlji, ki jim bodo preprečili, da se pogrezajo v snegu. Če otrok že lahko hodi, je primeren za krpljanje.

# Kepanje

Organizirajte družinsko tekmo v kepanju. Pridružite se zabavi ali v boju pomagajte najmlajšim. Sneg naj bo mehak, drugače lahko pride do poškodb.

Vir: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.
 • Rade bi se peljale z vlakom
  »Vozi me vlak v daljave« je del pesmi, ki skozi note opiše lepote popotovanje z vlakom. Sliši se nostalgično, ampak vlaki že dolgo niso več samo to. So ekonomično, varno in okolju prijazno prevozno sredstvo. Ne verjamete? Predstavljamo vam nekaj zanimivih oseb, ki se vozijo z vlaki.
 • Od P do Ž
  Včasih v življenju rabiš par konkretnih klofut (focnov, bačnov, šamarjev ali kakorkoli kdo to imenuje), da se nehaš smilit sam sebi, da morda nehaš mislit, da si velik ali visok (definicija ženske s 161 cm oziroma 163 cm, ko pride »sfenana«) in da se pogledaš v ogledalo in rečeš: »Problem imava, draga moja. Čas je […]