fbpx

Življenje je najlepše na Dunaju

Novice

Najslabša kakovost življenja Bagdadčanov Dunaj je prekosil Zürich in se zavihtel na vrh lestvice mest z najboljšo kakovostjo življenja. Med prvimi desetimi so predvsem evropska mesta. Iz podjetja Mercer, ki je izvedlo primerjavo med 215 mesti po vsem svetu, so sporočili, da je Dunaj dobil največ točk za splošno kakovost življenja, kar je posledica izboljšanja […]

Najslabša kakovost življenja Bagdadčanov

Dunaj je prekosil Zürich in se zavihtel na vrh lestvice mest z najboljšo kakovostjo življenja. Med prvimi desetimi so predvsem evropska mesta.

Iz podjetja Mercer, ki je izvedlo primerjavo med 215 mesti po vsem svetu, so sporočili, da je Dunaj dobil največ točk za splošno kakovost življenja, kar je posledica izboljšanja avstrijskega političnega in družbenega okolja.

Na Dunaju, kulturnem, ekonomskem in političnem središču Avstrije, živi nekaj manj kot 1.700.000 ljudi.

Foto: EPA

Zurich v Švici je zdaj na drugem mestu, sledijo pa mu (prav tako švicarsko mesto) Ženeva na tretjem mestu ter Vancouver v Kanadi in Auckland na Novi Zelandiji, ki si delita četrto mesto. Na zadnjem mestu se je znašel Bagdad v Iraku – kljub manjšim izboljšavam infrastrukture in spodbujanju investicij.

V prvi deseterici so še tri nemška mesta – Düsseldorf, München in Frankfurt -, zaokrožujeta pa jo še Bern v Švici in Sydney v Avstraliji….


Sledite nam


RSS Ustavi se!