fbpx

Zmagovita popotnica našim risom pred odhodom na olimpijske igre

Aktualno, Novice

Slovenska hokejska reprezentanca se je danes odpravila na Zimske olimpijske igre v Pjongčang v Južno Korejo.

Slovenska hokejska reprezentanca se je danes odpravila na Zimske olimpijske igre v Pjongčang v Južno Korejo. Pred odhodom sta jim Hokejska zveza Slovenije in Mercator, ki je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije in Hokejske zveze Slovenije, na Letališču Jožeta Pučnika priredila zmagovito popotnico. Hokejisti so se okrepčali, poslovili od svojih najbližjih in nato odleteli po zmage na olimpijski led.

Fotograf: Marko Vitas

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so se med prvimi, ki so poleteli na Zimske olimpijske igre v Pjongčang 2018, zbrali hokejisti. Slovenski 25-članski hokejski reprezentanci je Mercator v sodelovanju s Hokejsko zvezo Slovenije pred dolgim potovanjem in napornim tekmovanjem priredil veličastno popotnico. Vse, ki so se zbrali na letališču, je zabaval raper Trkaj, ki je odrimal tudi svoj znani komad »Dihi z mano«.

Za športni komentar pa je poskrbel športni novinar Miran Tišič, ki je med drugim razkril, da je Gašper Krošelj avtor reka

A nismo mi favoriti?, ki je tudi napis na dresih naše ekipe.

Zbrani so lahko svoje najboljše želje hokejistom zapisali tudi v knjigo želja.

Mercator je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije že od leta 2000 dalje, letos pa podpira tudi Hokejsko zvezo Slovenije. »Šport ima veliko povezovalno moč,» je poudarila Majda Vodopivec, direktorica Mercatorjevih lastnih blagovnih znamk. »Pospremiti slovensko hokejsko reprezentanco na zimske olimpijske igre je edinstven dogodek. V Mercatorju smo ponosni, da lahko podpiramo naše rise na njihovi olimpijski poti.«

Fotograf: Marko Vitas

»V Hokejski zvezi Slovenije smo hvaležni za takšno iskreno podporo naši izbrani ekipi. Verjamem, da bosta energij in navijanje domačih dosegla naše hokejiste kljub razdalji,« je pred odhodom rekel Matjaž Rakovec, predsednik hokejske zveze Slovenije.

Slovenski risi so si sicer z zmago na kvalifikacijskem turnirju v Minsku vstopnico za Južno Korejo priborili že septembra 2016. Letošnja udeležba slovenske hokejske reprezentance na olimpijskih igrah bo druga. Prvič so naši hokejisti tekmovali leta 2014 v Sočiju in se uspešno uvrstili v četrtfinale.

 

Sledite nam

Oznake

Druženje s hokejisti je potekalo ob olimpijskem zajtrku iz izdelkov Bio Zone, ki so odlične sestavine prehrane za aktiven življenjski slog. Mercator je druženje s hokejisti omogočil tudi nagrajencem svoje nagradne igre, katere glavna nagrada je bila prav srečanje z našimi risi.

Šport ima zelo velik povezovalni učinek, zato želi s podporo odličnih slovenskih športnikov Mercator širšo javnost ozaveščati tudi o pomenu aktivnega življenjskega sloga, ki ga spremljata šport in zdrava prehrana. Akcija s sloganom Z aktivnim življenjskim slogom do olimpijske forme zato poziva k pozitivnim spremembam vsakodnevnih navad. Krovno sporočilo kampanje pa je NAŠI. NAJBOLJŠI. in nagovarja vse ljubitelje športa še posebej ob olimpijskih igrah.

Mercator je kot pokrovitelj sodeloval tudi na potovanju olimpijske bakle po Sloveniji, ob tem je obdaril otroke v Rehabilitacijskem centru Soča in v Pediatrični kliniki, pravkar pa začenja tudi kampanjo za podporo naši reprezentanci v smučarskih skokih in skakalnim klubom po Sloveniji. Poleg letošnje kampanje NAŠI. NAJBOLJŠI. z našimi vrhunskimi športniki pa Mercator vsako leto podpre še okoli 180 športnih dogodkov in je sponzor številnim uspešnih športnikom in športnim ekipam.


Sledite nam


RSS Ustavi se!