fbpx

Zmote o potovanju z otroki

Potovanja

Otroci so bolj prilagodljivi kot si mislimo.

# Dolgo potovanje z letalom

Z otroki se je na dolg let najbolje podati ponoči, ko bodo ti najbolj zaspani in bodo tudi luči na letalu zatemnenje. V ročno prtljago vseeno spakirajte različne prigrizke in igrače, ki bodo zamotile najmlajše.

# Na pot z avtom

Dolga vožnja z avtom, kaj kmalu za otroke postane dolgočasna. Premike načrtujte med otrokovim časom za počitek, da bo večji del poti prespal, za preostali čas pa ga animirajte z njegovimi igračami, zadostnimi postanki in malico.

takole: “naš starejši je bil prvič na potovanju z namenom potovanja pri 18-tih mesecih, šli smo na kanarske, v lastni režiji in lahko samo prehvalim, vse super, ni bil več v plenicah, jedel je vse kar midva, brez težav, prepotovali celo Gran Canario z rentanim avtomobilom, spali v enem apartmaju, zajtrke si delali sami, ostalo jedli zunaj v restavracijah.”

# Večer “rezerviran” le za otroke

Otroci bodo od celodnevnega pohajkovanja po mestu utrujeni in potrebni počitka. Nastanitve z balkonom ali hotelsko teraso vam bodo omogočile izkoristiti prijeten večer blizu spečih otrok.

# Morska plaža je “in”

Če si morda mislite, da otroci na plaži uživajo v nedogled, se motite. Plavanje, lovljenje po plaži in grajenje gradov iz peska jih bo zamotilo za nekaj ur, potem pa se bodo vsega skupaj naveličali. Poiščite destinacijo, ki bo poleg plaže omogočala več različnih dejavnosti.

# Težave s prehranjevanjem

Četudi so otroci doma izbirčni glede hrane, se bodo na potovanju presenetljivo hitro prilagodili novim okusom. Če pa bodo vztrajali pri navadnem kruhu in rižu, jim to pustite. Navsezadnje gre le za nekaj dni.

# Neprimerno vreme

Prav tako kot na hrano, se otroci prilagodijo tudi na vreme. V tropskih krajih, se boste vsi skupaj shladili v morju ali pod klimatsko napravo, za hladno podnebje pa se oborožite s kapami in rokavicami.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!