fbpx

Zmote o potovanju z otroki

Potovanja

Otroci so bolj prilagodljivi kot si mislimo.

# Dolgo potovanje z letalom

Z otroki se je na dolg let najbolje podati ponoči, ko bodo ti najbolj zaspani in bodo tudi luči na letalu zatemnenje. V ročno prtljago vseeno spakirajte različne prigrizke in igrače, ki bodo zamotile najmlajše.

# Na pot z avtom

Dolga vožnja z avtom, kaj kmalu za otroke postane dolgočasna. Premike načrtujte med otrokovim časom za počitek, da bo večji del poti prespal, za preostali čas pa ga animirajte z njegovimi igračami, zadostnimi postanki in malico.

takole: “naš starejši je bil prvič na potovanju z namenom potovanja pri 18-tih mesecih, šli smo na kanarske, v lastni režiji in lahko samo prehvalim, vse super, ni bil več v plenicah, jedel je vse kar midva, brez težav, prepotovali celo Gran Canario z rentanim avtomobilom, spali v enem apartmaju, zajtrke si delali sami, ostalo jedli zunaj v restavracijah.”

# Večer “rezerviran” le za otroke

Otroci bodo od celodnevnega pohajkovanja po mestu utrujeni in potrebni počitka. Nastanitve z balkonom ali hotelsko teraso vam bodo omogočile izkoristiti prijeten večer blizu spečih otrok.

# Morska plaža je “in”

Če si morda mislite, da otroci na plaži uživajo v nedogled, se motite. Plavanje, lovljenje po plaži in grajenje gradov iz peska jih bo zamotilo za nekaj ur, potem pa se bodo vsega skupaj naveličali. Poiščite destinacijo, ki bo poleg plaže omogočala več različnih dejavnosti.

# Težave s prehranjevanjem

Četudi so otroci doma izbirčni glede hrane, se bodo na potovanju presenetljivo hitro prilagodili novim okusom. Če pa bodo vztrajali pri navadnem kruhu in rižu, jim to pustite. Navsezadnje gre le za nekaj dni.

# Neprimerno vreme

Prav tako kot na hrano, se otroci prilagodijo tudi na vreme. V tropskih krajih, se boste vsi skupaj shladili v morju ali pod klimatsko napravo, za hladno podnebje pa se oborožite s kapami in rokavicami.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!