Žvečilke na steni – umetnost ali kup bacilov?

Novice, Potovanja

“Tradicija” lepljenja uporabljenih žvečilnih gumijev se je začela davnega leta 1900.

Opečnata stavba zraven prodajalne vstopnic za Market Theater v Seattlu je danes komajda še vidna, saj jo prekrivajo uporabljene žvečilke. “Tradicija” lepljenja uporabljenih žvečilnih gumijev se je začela davnega leta 1900, ko so obiskovalci, ki so želeli kupiti vstopnice za predstavo, svoje žvečilke namesto v smeti prilepili na steno sosednje stavbe. S časom so z žvečilkami na steno začeli lepiti kovance, fotografije ter razne napise in nastala je spontana umetnina na veliki steni. Mestne oblasti so steno dvakrat do golega počistile, a so obiskovalci kaj kmalu nadaljevali svoje početje in v letu 1990 steno razglasili za mestno znamenitost, ki se znajde na marsikateri turistični fotografiji in celo ozadju za poročno fotografiranje. Označena je za eno najbolj nehigieničnih svetovnih znamenitosti.

dovolj je 2 dni za SF:Drugače pa… Hmmmm, večja, bolj turistična mesta Amerike mene ne privlačijo več. Bolj kak Seattle Maine (odlična morska hrana, raki po dostopnih cenah, ne tako, kot na miamijski rivi, kjer skoraj vse restavracije obladujejo ruski mafkoti in ti prav hočejo podturit tiste lobsterje po 100 dolarjev za kos :)”

Vir fotografij: Reddit, Fine Art America, Evening standard, Stillunfold

Preberi tudi: Sedem čudes sodobnega sveta

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.