fbpx

Žvečilke na steni – umetnost ali kup bacilov?

Novice, Potovanja

“Tradicija” lepljenja uporabljenih žvečilnih gumijev se je začela davnega leta 1900.

Opečnata stavba zraven prodajalne vstopnic za Market Theater v Seattlu je danes komajda še vidna, saj jo prekrivajo uporabljene žvečilke. “Tradicija” lepljenja uporabljenih žvečilnih gumijev se je začela davnega leta 1900, ko so obiskovalci, ki so želeli kupiti vstopnice za predstavo, svoje žvečilke namesto v smeti prilepili na steno sosednje stavbe. S časom so z žvečilkami na steno začeli lepiti kovance, fotografije ter razne napise in nastala je spontana umetnina na veliki steni. Mestne oblasti so steno dvakrat do golega počistile, a so obiskovalci kaj kmalu nadaljevali svoje početje in v letu 1990 steno razglasili za mestno znamenitost, ki se znajde na marsikateri turistični fotografiji in celo ozadju za poročno fotografiranje. Označena je za eno najbolj nehigieničnih svetovnih znamenitosti.

dovolj je 2 dni za SF:Drugače pa… Hmmmm, večja, bolj turistična mesta Amerike mene ne privlačijo več. Bolj kak Seattle Maine (odlična morska hrana, raki po dostopnih cenah, ne tako, kot na miamijski rivi, kjer skoraj vse restavracije obladujejo ruski mafkoti in ti prav hočejo podturit tiste lobsterje po 100 dolarjev za kos :)”

Vir fotografij: Reddit, Fine Art America, Evening standard, Stillunfold

Preberi tudi: Sedem čudes sodobnega sveta

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.