fbpx

50. Narava-zdravje, 23.–26. 10. 2019

Aktualno, Dogodki, Novice

Jubilejni sejem Narava-zdravje vas prek aktualnih vsebin, predstavljenih v sklopih Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje, vabi, da zadnji teden oktobra od srede do sobote obiščete Gospodarsko razstavišče.

Uživaj zdravo!, poudarjajo organizatorji in hkrati pojasnijo, da slogan letošnjega sejma ne pomeni le uživanje lokalne, sveže, raznolike in zdrave hrane, ampak iskanje poti v sebi, naravi in sobivanju z drugimi, kako ponovno uživati življenje zdravo in v stiku z naravo.

Prehrana – Kuhajte z nami!

Kaj vsebuje živilo, ki ga želim pojesti? Zakaj je pomembno prebrati označbo in kako jo dešifrirati? Bi se radi naučili, kako pripraviti sladice z zdravimi sladili ali pa kako kuhati brez maščob? Pridružite se brezplačnim tečajem Mateje Ulage. Bi se radi posvetovali s certificirano nutricionistko, svetovalko za zdravo rastlinsko prehrano? Vas zanima, kako se postiti? Svetujeta Jelena Dimitrijević in Bilka Baloh. Emilija Pavlič vabi v svojo sejemsko kuhinjo še posebej mlade mame, ki bi jih rada navdušila za zdravo, preprosto ekološko kuhanje in peko. Poseben posvet bo namenjen Eko gastronomiji – kako do zaupanja vredne certificirane ekološke hrane v gastronomiji.

Vabimo vas, da izberete zase med prek 100 različnimi zanimivimi temami spremljevalnega programa predavanje, delavnico, okroglo mizo ipd.

Izberi svoje predavanje

Zdravje – Kako do duševnega ravnovesja

Kot vsako leto so obiskovalcem na voljo različna merjenja in posveti s strokovnjaki. Razstavljavci pa so pripravili tudi delavnice na temo duševnega zdravja in duševnih motenj. Predavanja o psihadelikih v psihiatriji. Kako vplivajo družbena omrežja na duševno zdravje. Okroglo mizo o duševnem zdravju pri otrocih in mladostnikih. Prikaze sproščanja in regeneracijo z zvokom, tibetanskimi posodami, Reset.

Restart delavnici

  1. Pot v radost in svobodo – preseganje negativnih misli in bolečih čustev, omejenih prepričanj in rušilnih pričakovanj ter
  2. Meditacija skozi nevroznanost in nekaj preprostih praktičnih oblik. Vaje za sprostitev sklepov, vezi in mišic ter energijskih centrov in kanalov, kako je črevesna flora povezana z zdravjem ščitnice idr.

Na razstavnih prostorih boste lahko izbirali tudi med izdelki naravne kozmetike in ekološkimi detergenti za ponovno polnjenje.

Zeleno sobivanje

Novost letošnjega sejma je predstavitev razstavljavcev pod skupnim imenom Stavbna in bivalna biologija, ki so pripravili poseben seminar. Sanja Lončar bo na njem razkrila, kaj vse lahko ogroža naše zdravje v prostorih, v katerih bivamo, in kako se tem vplivom izognemo. Enega večjih problemov z obremenitvami lahko povzročajo tudi naše električne inštalacije, ki potekajo v stenah in jih ne vidimo, drugega pa brezžična tehnologija, ki prihaja tudi od zunaj in jo prav tako z našimi čutili ne zaznamo. Govorili bodo tudi o prihajajočih 5G omrežjih in predstavili različna mnenja stroke glede tega problema.

Skrbno z gozdom

»Skrbno z gozdom« pa je drugi vsebinski poudarek tega sklopa, ki vas bo s posebnimi označbami popeljal po sejmu od razstave o velikih zvereh do ustvarjalnih aranžmajev iz gozdnega materiala. Do prikazov, kako z gozdom gospodariti trajnostno, sonaravno in večnamensko ter na kaj smo pozorni pri preživljanju časa v gozdu, kot so rekreacija, sprostitev idr.

Na sejmu se predstavlja Zveza podeželske mladine Slovenije. Svoj prostor pa je dobila tudi električna mobilnost.

Na sejem »športno«

Zakaj ne privoščite svojemu avtu varnega počitka, vi pa se do Gospodarskega razstavišča raje ne sprehodite? Vključite še števec na telefonu ali pametni uri oziroma športni zapestnici. Če ste na dan obiska sejma prehodili več kot 6000 korakov, vas bodo razstavljavci nagradili z darilcem. Na razstavnem prostoru razstavljavcev, ki so se pridružili tej pobudi, pokažite svojo vstopnico in darilce je vaše. 🙂

Ker hkrati v organizaciji Timing Ljubljana poteka še sejem Tečem, imajo tekači s svojo štartno številko za nastop na 24. Ljubljanskem maratonu brezplačen vstop na sejem Narava-zdravje.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Gradimo medsebojne vezi!

Imajo vaši otroci, šolarji ali dijaki doma družabne igre, ki so jih prerasli ali/in jih ne potrebujejo več? Naj jih podarijo tistim, ki jih bodo z veseljem uporabljali. Družabne igre so čudovita priložnost, s katero razvijamo odnose in se učimo sodelovanja. Nudijo sprostitev, zabavo, širijo obzorja ter prebujajo kreativnost in domišljijo. Ob njih se naučimo zmagovati, zgubljati, logično razmišljati, ustvarjati zmagovalne strategije in upoštevati pravila.

Zato so se na Gospodarskem razstavišču skušaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije odločili, da bodo zbirali družabne igre. Vrtce in šole vabijo, da vsak razred oziroma organizirana šolska skupina ali otrok v spremstvu odraslega prispeva ob obisku sejma vsaj eno družabno igro. Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) pa bo z njimi obdarila otroke v prazničnem decembru. Igrajmo se skupaj!

Sejem ponuja vsebine za vse generacije, obisk priporočamo tako mladim družinam kot seniorjem.

Odpiralni čas: 9.00–19.00 ure


Sledite nam


RSS Ustavi se!